Nike lanceert dit najaar opnieuw zijn tweeëndertig jaar oude model AW77, een jasje met beschermkap. Naar aanleiding daarvan gaf het sportmerk de Britse fotograaf David Sims en stylist Karl Templer de opdracht Maria Sharapova en Rafael Nadal voor de lens te halen.

De tennissterren poseren in de nieuwe versie van de AW77, een hoody die in 1977 werd ontworpen door Geoff Hollister om atleten te beschermen tegen de koude en vochtige winters in Oregon. Het jasje houdt het lichaam warm en op temperatuur tijdens het sporten.

De AW77 uit de wintercollectie 2009 blijft trouw aan het klassieke model, maar Nike voegde er enkele technologische innovaties aan toe, zoals een waterafstotende behandeling, waardoor de drager in alle weersomstandigheden honderd procent droog blijft. De hoody kreeg ook een waterproof rits en onzichtbare en geplakte naden.

AH.

Nike lanceert dit najaar opnieuw zijn tweeëndertig jaar oude model AW77, een jasje met beschermkap. Naar aanleiding daarvan gaf het sportmerk de Britse fotograaf David Sims en stylist Karl Templer de opdracht Maria Sharapova en Rafael Nadal voor de lens te halen.De tennissterren poseren in de nieuwe versie van de AW77, een hoody die in 1977 werd ontworpen door Geoff Hollister om atleten te beschermen tegen de koude en vochtige winters in Oregon. Het jasje houdt het lichaam warm en op temperatuur tijdens het sporten. De AW77 uit de wintercollectie 2009 blijft trouw aan het klassieke model, maar Nike voegde er enkele technologische innovaties aan toe, zoals een waterafstotende behandeling, waardoor de drager in alle weersomstandigheden honderd procent droog blijft. De hoody kreeg ook een waterproof rits en onzichtbare en geplakte naden. AH.