Wie gretig met andere mensen op de selfie gaat, denkt daar in de toekomst toch beter twee keer over na. Russische gezondheidsautoriteiten waarschuwen er nu voor dat digitale zelfportretten de verspreiding van hoofdluizen bij kinderen en tieners in de hand werken.

"De oorzaak van de verspreiding van luizen is volgens experten te wijten aan de toename van de selfies", staat te lezen in een stukje over luizenpreventie op de website van een verbruikersorganisatie in de regio van Koersk.

Wanneer twee mensen zich fotogewijs op één vierkante meter tegen elkaar aan schurken, is dat voor de parasieten de ideale gelegenheid om van het ene hoofd op het andere te springen, luidt het.

Russische selfiefans lijken voorlopig niet erg onder de indruk te zijn van de waarschuwing en op internet wordt eerder spottend gereageerd. (Belga/MS)

Wie gretig met andere mensen op de selfie gaat, denkt daar in de toekomst toch beter twee keer over na. Russische gezondheidsautoriteiten waarschuwen er nu voor dat digitale zelfportretten de verspreiding van hoofdluizen bij kinderen en tieners in de hand werken. "De oorzaak van de verspreiding van luizen is volgens experten te wijten aan de toename van de selfies", staat te lezen in een stukje over luizenpreventie op de website van een verbruikersorganisatie in de regio van Koersk. Wanneer twee mensen zich fotogewijs op één vierkante meter tegen elkaar aan schurken, is dat voor de parasieten de ideale gelegenheid om van het ene hoofd op het andere te springen, luidt het. Russische selfiefans lijken voorlopig niet erg onder de indruk te zijn van de waarschuwing en op internet wordt eerder spottend gereageerd. (Belga/MS)