Het eindejaarsbal is een mijlpaal in het leven van een Amerikaans tienermeisje. Sommige meisjes gaan zelf zo ver om de perfecte jurk te vinden dat ze elkaar bedreigen op sociale media. Dat schrijft The New York Post. In Amerika zijn de meeste tienermeisjes begonnen met de zoektocht naar de ideale jurk voor het eindejaarsbal. De vrees is dan ook groot dat iemand anders naar het bal komt in net diezelfde outfit. Als ze eenmaal hun droomjurk hebben gevonden zetten ze meteen een foto van hun aankoop op Facebook, Instagram of Twitter, soms zelf als ze nog in het pashokje staan. Zo weet iedereen meteen dat zij eerst waren. Om eventuele na-aapsters af te schrikken schrijven ze er nog bij dat als iemand het toch waagt om dezelfde jurk te kopen, ze geweld gaan gebruiken of hun familie komen vermoorden.

Steel mijn jurk niet! Amerikaanse ouders maken zich zorgen om Facebookgroepen zoals 'Bitch don't steal my dress' en 'Steal my prom dress and i'll knock you out' waar jongeren commentaar geven op elkaars jurken. Eén pagina verwelkomt je zelf met de tekst 'Welkom op de pagina waar mensen je fysiek zullen pijn doen voor avondkledij'. De schoolmeisjes zelf vinden al de commotie overdreven en zeggen dat ze elkaar vooral helpen om de juiste jurk te vinden en om zo te vermijden dat ze hetzelfde dragen.

Flauwe grap

Op die Facebookpagina's zijn inderdaad berichten te zien van meiden die een foto van hun baljurk posten maar de bijhorende commentaren zijn eerder lief en de foto's worden massaal leuk gevonden. Soms staat er wel een dreigement maar dit als wijze van grap. Het eindejaarsbal of 'High School Prom' wordt in Amerika al gehouden in april of mei. (AV)

Het eindejaarsbal is een mijlpaal in het leven van een Amerikaans tienermeisje. Sommige meisjes gaan zelf zo ver om de perfecte jurk te vinden dat ze elkaar bedreigen op sociale media. Dat schrijft The New York Post. In Amerika zijn de meeste tienermeisjes begonnen met de zoektocht naar de ideale jurk voor het eindejaarsbal. De vrees is dan ook groot dat iemand anders naar het bal komt in net diezelfde outfit. Als ze eenmaal hun droomjurk hebben gevonden zetten ze meteen een foto van hun aankoop op Facebook, Instagram of Twitter, soms zelf als ze nog in het pashokje staan. Zo weet iedereen meteen dat zij eerst waren. Om eventuele na-aapsters af te schrikken schrijven ze er nog bij dat als iemand het toch waagt om dezelfde jurk te kopen, ze geweld gaan gebruiken of hun familie komen vermoorden. Steel mijn jurk niet! Amerikaanse ouders maken zich zorgen om Facebookgroepen zoals 'Bitch don't steal my dress' en 'Steal my prom dress and i'll knock you out' waar jongeren commentaar geven op elkaars jurken. Eén pagina verwelkomt je zelf met de tekst 'Welkom op de pagina waar mensen je fysiek zullen pijn doen voor avondkledij'. De schoolmeisjes zelf vinden al de commotie overdreven en zeggen dat ze elkaar vooral helpen om de juiste jurk te vinden en om zo te vermijden dat ze hetzelfde dragen. Flauwe grap Op die Facebookpagina's zijn inderdaad berichten te zien van meiden die een foto van hun baljurk posten maar de bijhorende commentaren zijn eerder lief en de foto's worden massaal leuk gevonden. Soms staat er wel een dreigement maar dit als wijze van grap. Het eindejaarsbal of 'High School Prom' wordt in Amerika al gehouden in april of mei. (AV)