Schoenenfreaks: attentie! Op 9 juli gaan in Parijs bijna duizend prototypes van schoenenontwerper Roger Vivier onder de hamer. De veiling heeft plaats bij Richelieu Drouot.

De vierentachtig loten bevatten gemiddeld een twaalftal prototypes. Het is telkens één schoen. Nooit een paar. De waarde wordt geraamd op 200 à 500 euro per lot.

Roger Vivier werkte vaak met grote couturiers als Christian Dior en Yves Saint Laurent, voor wie hij de typische schoen met de gesp creÃ"erde, vandaag nog altijd het embleem van het merk.

Ann Heylens.

Schoenenfreaks: attentie! Op 9 juli gaan in Parijs bijna duizend prototypes van schoenenontwerper Roger Vivier onder de hamer. De veiling heeft plaats bij Richelieu Drouot.De vierentachtig loten bevatten gemiddeld een twaalftal prototypes. Het is telkens één schoen. Nooit een paar. De waarde wordt geraamd op 200 à 500 euro per lot.Roger Vivier werkte vaak met grote couturiers als Christian Dior en Yves Saint Laurent, voor wie hij de typische schoen met de gesp creÃ"erde, vandaag nog altijd het embleem van het merk.Ann Heylens.