De Britse modeontwerpster Vivienne Westwood verschijnt in een nieuwe kortfilm van Tate Britain. In een intiem interview vertelt Westwood over Londen en de manier waarop ze steeds geïnspireerd wordt door de metropool én de Tate-musea in de stad. Westwood bespreekt in de kortfilm twee kunstenaars Auerbach en Whistler, waarvan de werken te bezichtigen zijn in het Tate Londen, die een persoonlijke betekenis hebben voor de modeontwerpster. Het filmpje kadert in het project 'This is Britain', opgestart door Tate Britain, om de collecties van de Tate-musea die gratis te bezichtigen zijn voor het publiek meer onder de aandacht te brengen.

Vivienne Westwood verschijnt in een kortfilm van Tate Britain. Voor het project 'This is Britain', waarmee het Tate-museum de eigen gratis collecties onder de aandacht wil brengen, vertelt de Britse modeontwerpster Westwood over Londen én het Tate-museum als een belangrijke inspiratiebron voor haar ontwerpen.

Er zijn twee kunstenaars Frank Auerbach en JM Whistler, waarvan schilderijen in het Tate-museum hangen, die een persoonlijke betekenis hebben voor Westwood. Auerbach en Whistler inspireerden zich voor hun werken op taferelen die zich afspeelden aan de rivier Thames in Londen. Westwood voelt zich erg aangetrokken tot de schilderijen van beide kunstenaars. Daarnaast vertelt Westwood ook dat Londen en de verschillende musea in de stad haar heel haar leven lang zullen inspireren. (LVR)

De Britse modeontwerpster Vivienne Westwood verschijnt in een nieuwe kortfilm van Tate Britain. In een intiem interview vertelt Westwood over Londen en de manier waarop ze steeds geïnspireerd wordt door de metropool én de Tate-musea in de stad. Westwood bespreekt in de kortfilm twee kunstenaars Auerbach en Whistler, waarvan de werken te bezichtigen zijn in het Tate Londen, die een persoonlijke betekenis hebben voor de modeontwerpster. Het filmpje kadert in het project 'This is Britain', opgestart door Tate Britain, om de collecties van de Tate-musea die gratis te bezichtigen zijn voor het publiek meer onder de aandacht te brengen. Vivienne Westwood verschijnt in een kortfilm van Tate Britain. Voor het project 'This is Britain', waarmee het Tate-museum de eigen gratis collecties onder de aandacht wil brengen, vertelt de Britse modeontwerpster Westwood over Londen én het Tate-museum als een belangrijke inspiratiebron voor haar ontwerpen. Er zijn twee kunstenaars Frank Auerbach en JM Whistler, waarvan schilderijen in het Tate-museum hangen, die een persoonlijke betekenis hebben voor Westwood. Auerbach en Whistler inspireerden zich voor hun werken op taferelen die zich afspeelden aan de rivier Thames in Londen. Westwood voelt zich erg aangetrokken tot de schilderijen van beide kunstenaars. Daarnaast vertelt Westwood ook dat Londen en de verschillende musea in de stad haar heel haar leven lang zullen inspireren. (LVR)