Gelukkig zweren niet alle designers bij de digitale tekenpen en hanteren sommigen ook potlood, viltstift of penseel.

Het Parijse Musée des Arts Décoratifs, net naast het Louvre, brengt met de tentoonstelling 'Dessiner le design' schetsen samen van vermaarde designers als de gebroeders Bourroullec, Pierre Charpin, Marc Newson, Jasper Morrison, Konstantin Grcic en Mathieu Lehanneur.

Deze hedendaagse ontwerpers bewijzen dat potlood en inkt de beste materialen zijn om een ontwerp mee te bedenken. Dat is natuurlijk niets nieuws en bewijst weer maar eens dat echte kunstenaars wel houden van wat handenarbeid.

Naast een bezoek aan deze tentoonstelling raden we ook aan om dit schitterende museum, dat een rijke collectie toegepaste kunst bezit uit heden en verleden, te ontdekken.


Het museum vind je op 107, rue de Rivoli in Parijs, de expo loopt tot 10 januari.


Piet Swimberghe

Gelukkig zweren niet alle designers bij de digitale tekenpen en hanteren sommigen ook potlood, viltstift of penseel.Het Parijse Musée des Arts Décoratifs, net naast het Louvre, brengt met de tentoonstelling 'Dessiner le design' schetsen samen van vermaarde designers als de gebroeders Bourroullec, Pierre Charpin, Marc Newson, Jasper Morrison, Konstantin Grcic en Mathieu Lehanneur. Deze hedendaagse ontwerpers bewijzen dat potlood en inkt de beste materialen zijn om een ontwerp mee te bedenken. Dat is natuurlijk niets nieuws en bewijst weer maar eens dat echte kunstenaars wel houden van wat handenarbeid. Naast een bezoek aan deze tentoonstelling raden we ook aan om dit schitterende museum, dat een rijke collectie toegepaste kunst bezit uit heden en verleden, te ontdekken. Het museum vind je op 107, rue de Rivoli in Parijs, de expo loopt tot 10 januari. Piet Swimberghe