Het lijkt alsof er dan toch iemand een spaak in de wielen van Abercrombie & Fitchs werelddominatie heeft gestoken. De Westminster City Council heeft immers de komst van een A&F kinderwinkel in de bekende straat Savile Row tegengehouden.

De winkelketen Abercrombie & Fitch had zijn zinnen gezet op een historisch pand in de Londense straat Savile Row, die al sinds de 18e eeuw 's werelds beroemde kleermakers huisvest en bekend staat om zijn bespoke tailoring. De Westminster City Council heeft dan ook beslist dat een typisch Amerikaanse keten niet thuishoort in de typisch Britse straat.

"De mensen van A&F schijnen niet te beseffen wat voor historisch belang deze straat en de panden erin hebben. Hun voorstel is dan ook buitengewoon onacceptabel", aldus Alastair Moss, voorzitter van Westminsters raad voor ruimtelijke ordening aan Vogue UK.

Het lijkt alsof Moss en zijn collega's geleerd hebben van uit hun fouten. De Amerikaanse keten heeft immers al een filiaal in Savile Row, dat in 2007 met veel toeters, bellen, blote basten en bijpassende technomuziek geopend werd. Niet bepaald een stijl Savile Row waardig dus. Sindsdien zijn alle feestjes van het merk verboden in dat pand en hebben verschillende kleermakers al hun beklag gedaan over de bezoedeling van hun geliefde historische straat.

Ze zijn ervan overtuigd dat Abercrombie&Fitch de reputatie van Savile Row naar beneden haalt, en dus is de opening van een tweede winkel helemaal buiten de kwestie. (KS)

Het lijkt alsof er dan toch iemand een spaak in de wielen van Abercrombie & Fitchs werelddominatie heeft gestoken. De Westminster City Council heeft immers de komst van een A&F kinderwinkel in de bekende straat Savile Row tegengehouden. De winkelketen Abercrombie & Fitch had zijn zinnen gezet op een historisch pand in de Londense straat Savile Row, die al sinds de 18e eeuw 's werelds beroemde kleermakers huisvest en bekend staat om zijn bespoke tailoring. De Westminster City Council heeft dan ook beslist dat een typisch Amerikaanse keten niet thuishoort in de typisch Britse straat. "De mensen van A&F schijnen niet te beseffen wat voor historisch belang deze straat en de panden erin hebben. Hun voorstel is dan ook buitengewoon onacceptabel", aldus Alastair Moss, voorzitter van Westminsters raad voor ruimtelijke ordening aan Vogue UK. Het lijkt alsof Moss en zijn collega's geleerd hebben van uit hun fouten. De Amerikaanse keten heeft immers al een filiaal in Savile Row, dat in 2007 met veel toeters, bellen, blote basten en bijpassende technomuziek geopend werd. Niet bepaald een stijl Savile Row waardig dus. Sindsdien zijn alle feestjes van het merk verboden in dat pand en hebben verschillende kleermakers al hun beklag gedaan over de bezoedeling van hun geliefde historische straat. Ze zijn ervan overtuigd dat Abercrombie&Fitch de reputatie van Savile Row naar beneden haalt, en dus is de opening van een tweede winkel helemaal buiten de kwestie. (KS)