Weekend.be graaft zich elke week een weg door het internationale tijdschriftenaanbod. In deze aflevering van Het kleine persoverzicht: de favoriete steden, wijken en winkels van Monocle.

Are you resident in the world's top liveable city? Vraagt de kop het omslag van het zomernummer van Monocle. Het tijdschrift, dat zijn missie omschrijft als een Briefing On Global Affairs, Business, Culture & Design, rangschikt voor de tweede keer in zijn korte geschiedenis de vijfentwintig aangenaamste, meest leefbare steden ter wereld. Vorig jaar werd de lijst aangevoerd door Munchen. De hoofdstad van Beieren is nu naar de tweede plaats geduwd door Kopenhagen, verkozen dank zij looks, brains, perfecte proporties en een gevoel voor humor.

Kopenhagen en Munchen worden gevolgd door Tokyo, Zurich, Helsinki, Wenen, Stockholm, Vancouver, Melbourne, Parijs, Sydney, Honolulu, Madrid, Berlijn, Barcelona, Montreal, Fukuoka, Amsterdam, Minneapolis en Kyoto.

Een aantal steden kreeg nog een extra vermelding: Kopenhagen is design city van het jaar, Parijs global city. Madrid wordt als business city aanbevolen voor zakenmannen allerhande (olé !), Berlijn houdt zijn bezoekers zoet met cultuur, en Fukuoka, ook bekend als Hakata, is de meest opwindende shoppingbestemming van het jaar. Fukuoka, in het verre Westen van Japan, ligt dichter bij Seoul dan bij Tokio, en Vladivostok is ook niet ver. Wat het opvallend groot aantal internationale shoppers in de havenstad verklaart.

Jesse Brouns

Weekend.be graaft zich elke week een weg door het internationale tijdschriftenaanbod. In deze aflevering van Het kleine persoverzicht: de favoriete steden, wijken en winkels van Monocle.Are you resident in the world's top liveable city? Vraagt de kop het omslag van het zomernummer van Monocle. Het tijdschrift, dat zijn missie omschrijft als een Briefing On Global Affairs, Business, Culture & Design, rangschikt voor de tweede keer in zijn korte geschiedenis de vijfentwintig aangenaamste, meest leefbare steden ter wereld. Vorig jaar werd de lijst aangevoerd door Munchen. De hoofdstad van Beieren is nu naar de tweede plaats geduwd door Kopenhagen, verkozen dank zij looks, brains, perfecte proporties en een gevoel voor humor.Kopenhagen en Munchen worden gevolgd door Tokyo, Zurich, Helsinki, Wenen, Stockholm, Vancouver, Melbourne, Parijs, Sydney, Honolulu, Madrid, Berlijn, Barcelona, Montreal, Fukuoka, Amsterdam, Minneapolis en Kyoto.Een aantal steden kreeg nog een extra vermelding: Kopenhagen is design city van het jaar, Parijs global city. Madrid wordt als business city aanbevolen voor zakenmannen allerhande (olé !), Berlijn houdt zijn bezoekers zoet met cultuur, en Fukuoka, ook bekend als Hakata, is de meest opwindende shoppingbestemming van het jaar. Fukuoka, in het verre Westen van Japan, ligt dichter bij Seoul dan bij Tokio, en Vladivostok is ook niet ver. Wat het opvallend groot aantal internationale shoppers in de havenstad verklaart. Jesse Brouns