Hou je van primitieve kunst uit Afrika, Amerika of Oceanië? Rij dan vlug naar Parijs waar het Parcours des Mondes het kruim van de handelaren in etnische kunst verenigt.

Het Parcours des Mondes, ook bekend als 'Le Salon International des Art Premiers' is een van de toppers voor verzamelaars van etnische, ook wel primitieve genoemd, kunst. Het gaat om de kunst die door en voor niet-Europese volkeren werd of wordt gemaakt en gebruikt. Het Parcours des Mondes is een bijzondere beurs die doorgaat in het Quartier Saint-Germain-des-Prés in Parijs, in de omgeving van de rue de Seine, Beaux-arts, Jacques Callot, Mazarine, Visconti, Jacob, Bonaparte en Saint-Benoit. In deze pittoreske buurt openen een zestigtal handelaars de deuren. De deelnemers komen van uit heel Europa en de States. De buitenlanders huren dus zelf een zaak af om te kunnen exposeren. Naast de Fransen zijn er uiteraard ook heel wat Belgische antiquairs actief. Het Parcours des Mondes is niet alleen een levend museum, maar ook een belevenis. Het Parcours begint vandaag en eindigt op 15 september, dagelijks van 15 tot 21 u.

Piet Swimberghe

Hou je van primitieve kunst uit Afrika, Amerika of Oceanië? Rij dan vlug naar Parijs waar het Parcours des Mondes het kruim van de handelaren in etnische kunst verenigt.Het Parcours des Mondes, ook bekend als 'Le Salon International des Art Premiers' is een van de toppers voor verzamelaars van etnische, ook wel primitieve genoemd, kunst. Het gaat om de kunst die door en voor niet-Europese volkeren werd of wordt gemaakt en gebruikt. Het Parcours des Mondes is een bijzondere beurs die doorgaat in het Quartier Saint-Germain-des-Prés in Parijs, in de omgeving van de rue de Seine, Beaux-arts, Jacques Callot, Mazarine, Visconti, Jacob, Bonaparte en Saint-Benoit. In deze pittoreske buurt openen een zestigtal handelaars de deuren. De deelnemers komen van uit heel Europa en de States. De buitenlanders huren dus zelf een zaak af om te kunnen exposeren. Naast de Fransen zijn er uiteraard ook heel wat Belgische antiquairs actief. Het Parcours des Mondes is niet alleen een levend museum, maar ook een belevenis. Het Parcours begint vandaag en eindigt op 15 september, dagelijks van 15 tot 21 u.Piet Swimberghe