Ralph Lauren heeft een minnelijke schikking getroffen met de Argentijnse authoriteiten in een omkopingszaak. Dat schrijft The Huffington Post. Luxe kledingmerk Ralph Lauren werd ervan beschuldigd Argentijnse douaniers te hebben omgekocht om zo hun goederen sneller te laten passeren en te ontsnappen aan veiligheidscontroles. Het bedrijf regelde zelf een overeenkomst met justitie en gaat ermee akkoord meer dan 700.000 dollar aan illegale winst op te geven en een boete te betalen van 882.000 dollar.

Ralph Lauren gaf zichzelf aan nadat de feiten aan het licht kwamen in 2010 en moet 1.6 miljoen dollar (of 1.2 miljoen euro) betalen aan de Amerikaanse beursregulator SEC en aan het ministerie van Justitie. Het beursgenoteerde bedrijf wordt dus niet vervolgd voor de ruim 593.000 dollar die ze ambtenaren toestak tijdens de periode van 2005 en 2009. Beurstoezichthouder SEC is vol lof over de strengere maatregelen die het kledingmerk sindsdien toepast, zoals strenge controles en het ontslag van corrupte werknemers. Ralph Lauren is dan ook gestopt met al zijn activiteiten in Argentinië.

Eerder al stond het bedrijf onder vuur omwille van hun te gefotoshopte modellen en bleken Mexicaanse drugsbaronnen hun bekende polo's te dragen als uniform. Tijdens de Olympische Spelen vorige zomer was er veel te doen rond hun polo's die speciaal ontworpen waren voor de Amerikaanse atleten maar in China werden gemaakt. (AV)

Ralph Lauren heeft een minnelijke schikking getroffen met de Argentijnse authoriteiten in een omkopingszaak. Dat schrijft The Huffington Post. Luxe kledingmerk Ralph Lauren werd ervan beschuldigd Argentijnse douaniers te hebben omgekocht om zo hun goederen sneller te laten passeren en te ontsnappen aan veiligheidscontroles. Het bedrijf regelde zelf een overeenkomst met justitie en gaat ermee akkoord meer dan 700.000 dollar aan illegale winst op te geven en een boete te betalen van 882.000 dollar. Ralph Lauren gaf zichzelf aan nadat de feiten aan het licht kwamen in 2010 en moet 1.6 miljoen dollar (of 1.2 miljoen euro) betalen aan de Amerikaanse beursregulator SEC en aan het ministerie van Justitie. Het beursgenoteerde bedrijf wordt dus niet vervolgd voor de ruim 593.000 dollar die ze ambtenaren toestak tijdens de periode van 2005 en 2009. Beurstoezichthouder SEC is vol lof over de strengere maatregelen die het kledingmerk sindsdien toepast, zoals strenge controles en het ontslag van corrupte werknemers. Ralph Lauren is dan ook gestopt met al zijn activiteiten in Argentinië. Eerder al stond het bedrijf onder vuur omwille van hun te gefotoshopte modellen en bleken Mexicaanse drugsbaronnen hun bekende polo's te dragen als uniform. Tijdens de Olympische Spelen vorige zomer was er veel te doen rond hun polo's die speciaal ontworpen waren voor de Amerikaanse atleten maar in China werden gemaakt. (AV)