Een lila-achtig paars. Zo zou je de trendkleur, althans volgens Pantone, voor 2014 het best kunnen omschrijven.

Het is stilaan een traditie aan het worden dat het Insituut van Pantone, een belangrijke kleurenexpert, elk jaar een voorspelling doet naar de trendkleur van het volgende jaar. Voor 2014 koos Pantone voor de paarse kleur 'Radiant Orchid'. De kleur, nummer 18-3224 op de kleurenkaart van Pantone, is een mengeling tussen lila, fuchsia, paars en zachtroze.

We zijn dan ook ontzettend benieuwd hoe sterk deze kleur zal doordringen in het dagelijkse leven in 2014. Zullen de modeontwerpers zich laten inspireren door deze verfrissende kleur in hun nieuwe collecties? Slapen we binnenkort in lila-kleurige lakens van de IKEA? Hoe dan ook, de trendkleur volgens Pantone heeft invloed op de modewereld, het interieur en op design.

'Radiant Orchid' is de opvolger van de trendkleur van 2013, namelijk smaragdgroen. (LVR)

Een lila-achtig paars. Zo zou je de trendkleur, althans volgens Pantone, voor 2014 het best kunnen omschrijven. Het is stilaan een traditie aan het worden dat het Insituut van Pantone, een belangrijke kleurenexpert, elk jaar een voorspelling doet naar de trendkleur van het volgende jaar. Voor 2014 koos Pantone voor de paarse kleur 'Radiant Orchid'. De kleur, nummer 18-3224 op de kleurenkaart van Pantone, is een mengeling tussen lila, fuchsia, paars en zachtroze. We zijn dan ook ontzettend benieuwd hoe sterk deze kleur zal doordringen in het dagelijkse leven in 2014. Zullen de modeontwerpers zich laten inspireren door deze verfrissende kleur in hun nieuwe collecties? Slapen we binnenkort in lila-kleurige lakens van de IKEA? Hoe dan ook, de trendkleur volgens Pantone heeft invloed op de modewereld, het interieur en op design. 'Radiant Orchid' is de opvolger van de trendkleur van 2013, namelijk smaragdgroen. (LVR)