In een ziekenhuis voor seksuele gezondheid in Londen liet de Britse prins Harry een vingerpriktest doen om te onderzoeken of hij besmet is met het hiv-virus. De testresultaten waren negatief.

De 31-jarige prins vestigt zo de aandacht op het belang van deze test. De dokter die de test uitvoerde, Robert Palmer, liet weten dat het een belangrijke boodschap is die de prins verspreidt: 'Het is een test die door iedereen kan worden aangevraagd. Het maakt niet uit wie je bent, het is altijd een goed idee om een hiv-test te laten uitvoeren.'

Prins Harry was verbaasd over hoe snel de test ging. 'Of je nu man, vrouw, homoseksueel, heteroseksueel, zwart, blank of zelfs ros bent, waarom zou je geen test laten doen?' klonk het.

De grootste risicogroepen voor besmetting met hiv zijn homoseksuele mannen en zwarte vrouwen. Heel wat mensen zijn zich er bovendien niet van bewust dat ze besmet zijn met het hiv-virus en kunnen onbewust hun seksuele partners ook besmetten of het virus doorgeven aan hun kinderen tijdens de zwangerschap. Zonder medicatie kan het virus het afweersysteem ernstig aantasten en aids veroorzaken, Daarom is het van levensbelang om een test te laten uitvoeren en een behandeling op te starten indien de testresultaten positief zijn.

De meeste mensen met hiv in België hebben geen aids, maar zijn sero- of hiv-positief. Dat wil zeggen dat ze drager zijn van het hiv-virus. Dankzij medicatie werkt hun afweersysteem goed en leiden zij een leven zoals iedereen.

(LP)

Meer informatie over hiv en aids kan je vinden op allesoverseks.be en levenmethiv.be.

In een ziekenhuis voor seksuele gezondheid in Londen liet de Britse prins Harry een vingerpriktest doen om te onderzoeken of hij besmet is met het hiv-virus. De testresultaten waren negatief. De 31-jarige prins vestigt zo de aandacht op het belang van deze test. De dokter die de test uitvoerde, Robert Palmer, liet weten dat het een belangrijke boodschap is die de prins verspreidt: 'Het is een test die door iedereen kan worden aangevraagd. Het maakt niet uit wie je bent, het is altijd een goed idee om een hiv-test te laten uitvoeren.' Prins Harry was verbaasd over hoe snel de test ging. 'Of je nu man, vrouw, homoseksueel, heteroseksueel, zwart, blank of zelfs ros bent, waarom zou je geen test laten doen?' klonk het. De grootste risicogroepen voor besmetting met hiv zijn homoseksuele mannen en zwarte vrouwen. Heel wat mensen zijn zich er bovendien niet van bewust dat ze besmet zijn met het hiv-virus en kunnen onbewust hun seksuele partners ook besmetten of het virus doorgeven aan hun kinderen tijdens de zwangerschap. Zonder medicatie kan het virus het afweersysteem ernstig aantasten en aids veroorzaken, Daarom is het van levensbelang om een test te laten uitvoeren en een behandeling op te starten indien de testresultaten positief zijn. De meeste mensen met hiv in België hebben geen aids, maar zijn sero- of hiv-positief. Dat wil zeggen dat ze drager zijn van het hiv-virus. Dankzij medicatie werkt hun afweersysteem goed en leiden zij een leven zoals iedereen.(LP)Meer informatie over hiv en aids kan je vinden op allesoverseks.be en levenmethiv.be.