Agata Oleksiak, die werkt onder de artiestennaam Olek, bekleedde in het verleden al eens een volledige trein met haakwerk. Olek gebruikt haakwerk om "alledaagse gebeurtenissen, inspiratie en hoop uit te drukken, vaak gebaseerd op politieke en culturele problemen. Dat is deze keer niet anders.

G.F./Olek
© G.F./Olek

Met de hulp van een aantal Syrische en Oekraïnse vrouwen, haast allemaal vluchtelingen, bekleedde ze een volledig, twee verdiepeingen hoog huis in het Finse Kerava met felroze haakwerk.

Het 100 jaar oude huis werd in de oorlogswinter van 1939-1940 gebombardeerd en is nu omgevormd tot een levendige boodschap van hoop. "Ons roze huis is een symbool van een mooie toekomst vol hoop; het is een symbool van ons die samenkomen al gemeenschap," zegt de artieste op haar Instagramaccount.

Bron: Bored Panda

Agata Oleksiak, die werkt onder de artiestennaam Olek, bekleedde in het verleden al eens een volledige trein met haakwerk. Olek gebruikt haakwerk om "alledaagse gebeurtenissen, inspiratie en hoop uit te drukken, vaak gebaseerd op politieke en culturele problemen. Dat is deze keer niet anders.Met de hulp van een aantal Syrische en Oekraïnse vrouwen, haast allemaal vluchtelingen, bekleedde ze een volledig, twee verdiepeingen hoog huis in het Finse Kerava met felroze haakwerk.Het 100 jaar oude huis werd in de oorlogswinter van 1939-1940 gebombardeerd en is nu omgevormd tot een levendige boodschap van hoop. "Ons roze huis is een symbool van een mooie toekomst vol hoop; het is een symbool van ons die samenkomen al gemeenschap," zegt de artieste op haar Instagramaccount.Bron: Bored Panda