"Yes, she can!" Speelgoedpop Barbie gooit zich in de strijd om het Witte Huis. Haar voornaamste troeven zijn haar lange benen, roze kleren én de stylist van first lady Michelle Obama. De Barbie met politieke ambities staat ook stevig in haar schoenen: voor het eerst in 53 jaar kan ze zelfstandig rechtop blijven staan. Al voor de vijfde keer lanceert speelgoedproducent Mattel n het jaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen een Barbie-politica. Die maakt deel uit van de "I can be..."-serie, waarmee kinderen verschillende beroepen kunnen naspelen.

De blonde Barbie trekt niet alleen op campagne. Ze krijgt een Afro-Amerikaanse, een Aziatische en een Latijns-Amerikaanse vriendin. Het kostuum van de pop - in haar lievelingskleur roze en afgewerkt met een boord in de kleuren van de Amerikaanse vlag - is ontworpen door Chris Benz, die eerder al Michelle Obama kleedde.

B Party
Volgens Benz is roze een inspirerende kleur. "Ik heb per toeval mijn haar roze gekleurd en sindsdien hou ik het zo. Of het nu voor auto's is of voor eten, roze is volgens mij een bemoedigende kleur", vertelt Chris Benz aan Styleite.com.

Ook voor de haarcoupe van de presidentiële Barbie stond Benz in. "Het moest zeker lang genoeg zijn, omdat kleine meisjes het graag knippen. Ik wou het graag erg klassiek houden. Om tot dit resultaat te komen heb ik, samen met de mensen die speciale machines hebben voor het haar, miljoenen dingen uitgeprobeerd", stelt Benz.

Presidentskandidate Barbie heeft ook het embleem van haar B Party opgespeld, dat volgens Mattel symbool staat voor de vrouwen van het hele land. De pop werd ontwikkeld in samenwerking met de non-profitorganisatie "The White House Project", die ijvert voor meer vrouwen in de politiek. (Belga/EH)

"Yes, she can!" Speelgoedpop Barbie gooit zich in de strijd om het Witte Huis. Haar voornaamste troeven zijn haar lange benen, roze kleren én de stylist van first lady Michelle Obama. De Barbie met politieke ambities staat ook stevig in haar schoenen: voor het eerst in 53 jaar kan ze zelfstandig rechtop blijven staan. Al voor de vijfde keer lanceert speelgoedproducent Mattel n het jaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen een Barbie-politica. Die maakt deel uit van de "I can be..."-serie, waarmee kinderen verschillende beroepen kunnen naspelen. De blonde Barbie trekt niet alleen op campagne. Ze krijgt een Afro-Amerikaanse, een Aziatische en een Latijns-Amerikaanse vriendin. Het kostuum van de pop - in haar lievelingskleur roze en afgewerkt met een boord in de kleuren van de Amerikaanse vlag - is ontworpen door Chris Benz, die eerder al Michelle Obama kleedde. B Party Volgens Benz is roze een inspirerende kleur. "Ik heb per toeval mijn haar roze gekleurd en sindsdien hou ik het zo. Of het nu voor auto's is of voor eten, roze is volgens mij een bemoedigende kleur", vertelt Chris Benz aan Styleite.com. Ook voor de haarcoupe van de presidentiële Barbie stond Benz in. "Het moest zeker lang genoeg zijn, omdat kleine meisjes het graag knippen. Ik wou het graag erg klassiek houden. Om tot dit resultaat te komen heb ik, samen met de mensen die speciale machines hebben voor het haar, miljoenen dingen uitgeprobeerd", stelt Benz. Presidentskandidate Barbie heeft ook het embleem van haar B Party opgespeld, dat volgens Mattel symbool staat voor de vrouwen van het hele land. De pop werd ontwikkeld in samenwerking met de non-profitorganisatie "The White House Project", die ijvert voor meer vrouwen in de politiek. (Belga/EH)