Première Spamalot in de Antwerpse "Stadsschouwburcht"

Première Spamalot in de Antwerpse "Stadsschouwburcht"

Kenners van Monty Python komen volop aan hun trekken, want het is er allemaal: de killerkonijnen, de ridders die 'Ni' zeggen, koeien en lichaamsdelen die door het zwerk vliegen, mensen die elkaar met vissen om de oren meppen. De queeste van de ridders van de Tafelronde naar de Heilige Graal wordt uiteindelijk bijna bijzaak. En regisseur/vertaler Stany Crets zou Stany Crets niet zijn als hij in de Vlaamse versie niet volop zou verwijzen naar actuele inheemse toestanden, zelfs 'De ronde' moet eraan geloven.

Al die zelfspot werkt des te beter omdat de kwaliteit van de musical buiten kijf staat. De cast acteert, zingt en danst over de hele lijn zeer sterk, met Koen Van Impe als de sullige koning Arthur en Jan Van Looveren in diverse rollen als uitschieters. Het speelplezier spat van de scène. Een absolute revelatie is Ann Van den Broeck als enerzijds de mysterieuze Dame van het Meer en anderzijds de sexy musicaldiva die pissig wordt als ze niet genoeg aandacht krijgt. Dat Van den Broeck een fantastische stem heeft wisten we al, maar hier krijgt ze de kans om een onmiskenbare komische feeling te demonstreren. Haar Nataliapersiflage, om maar iets te zeggen, is er 'boenk' op. 'Een musical voor échte venten', zo prees Stany Crets Spamalot aan in interviews. En voor volk dat je anders met geen stokken naar een musical krijgt, zouden wij daaraan toevoegen. Laat die Franse ridder op zijn kantelen dus maar chicaneren, voor liefhebbers van absurde humor is Spamalot gegarandeerd many knights to remember.

Spamalot, verder ook met Walter Baele, Jonas Van Geel, Dieter Verhaegen, Nordin De Moor en Bob Stoop nog tot 3 april op de affiche, eerst in Antwerpen, daarna in Capitole Gent. Info en tickets: www.spamalot.be

Linda Asselbergs.

Ann Van den Broeck en Koen Van Impe

Ann Van den Broeck en ensemble

Koen Van Impe, Ann Van den Broeck en ensemble

Cast Spamalot finale

Cast Spamalot

Ann Van den Broeck

Trapmoment Spamalot

Hoofdacteurs Spamalot

Regisseur Stany Crets

Els De Schepper (l)

Herbert Flack en Fabienne Arras

Paul Jambers, Jan Verheyen en echtgenotes

Jeroen Van Dyck en Nathalie Meskens

Lien Van De Kelder en partner

Martine Prenen (l)

Matthys Scheepers en partner

Patsy Van der Meeren en Marijke Hofkens

Veerle Dobbelaere en Alain Bokken

Wendy Van Wanten en Clément

Barbara Sarafian en zus

Jo Lemaire en partner

Will Tura en Sandy

Marijke Dilles en partner

Acteurs uit Adem en Zot vanA

Friedl' Lesage, Nic Balthazar en Barbara de Schepper