Première musical Domino in Antwerpse Stadsschouwburg

Première musical Domino in Antwerpse Stadsschouwburg

Sympathiek overigens dat Koen Wauters zich even uit het kluwen van fotografen en cameramensen losrukte om het jonge grut aan te moedigen dat bij de ingang van de zaal hun versie van zijn successen ten beste gaf.

Maar kijk, daar bevonden wij ons al in Sventibold, een kleurrijke volkswijk met inwoners die stuk voor stuk uit een stripverhaal gelicht leken: nergens vind je nichtiger nichten, knorriger oude knorpotten, simpeler simpele duiven en vreemder gaande vreemdgangers. Subtiel is het allemaal niet, wel voorspelbaar: als er iemand over maagpijn klaagt, kun je er donder op zeggen dat hij in de volgende scène aan een infuus hangt. Een lach en een traan, zo hoort dat in de musical.

Er gebeurt véél in Swentibold: de komst van Dominique, een jonge vrouw die het heeft uitgemaakt met haar kwal van een ex, maar er moeilijk echt van loskomt, is maar één van de vele verhaallijnen. Dat Dominique (Deborah De Ridder), Domino voor de intimi, uiteindelijk voor de sympathieke inbreker van naast de deur (Alexander Metselaar, winnaar van Domino - de zoektocht) zal vallen, staat als een paal boven water. Alleen jammer dat de andere personages eigenlijk boeiender zijn en het liefdesverhaal een beetje knullig afgehaspeld wordt.

Wat ook niet helpt, is dat Metselaar zich weliswaar behoorlijk uit de slag trekt, maar toch niet overloopt van charisma. Nee, showstelers van dienst zijn Maaike Cafmeyer als de eclairkes bakkende en sappig West-Vlaams sprekende huisvrouw Anne en Jurgen Delnaet als haar naast de pot pissende werkmens-in-foute-trainer François. Hun hoogst originele versie van de megahit Anne is één van de hoogtepunten van de show. Voor het andere zorgen Marijn Devalck, Jeroen Maes en James Cooke in de drag queen-versie van Daar gaat ze. Er met de haren bijgesleurd, maar venten in glitterhurken, het werkt altijd, net als Elvis-imitaties trouwens. Het premièrepubliek lustte er in elk geval pap van, toen in de finale het confettikanon afging, was er geen houden meer aan.

Scenariogewijs hangt Domino met haken en ogen aan elkaar, maar de verrassende context van de Clouseauhits en het enthousiasme van de cast maken veel goed.

Linda Asselbergs

Domino van Frank van Laecke (regie), Allard Blom (script) en Martin Michel (choreografie) en met ook nog Anne Mie Gils, Ivan Pecnik en Mark Tijsmans in de voornaamste rollen, nog tot en met 1 april in de Antwerpse Stadsschouwburg, tickets 070/220 220 of via de webiste .

Cast Domino

Hoofdcast Domino

Het trapmoment

Koen Wauters, Valerie De Booser, Kris Wauters

Clouseau in spe

Koen en Kris Wauters

Tatyana Beloy en Veronique Leysen

Veerle Dobbelaere en familie

Jonas Van Geel

Dina Tersago en partner

Vera Mann en partner

Ann van den Broeck

De zussen Vinken

Bert Voordeckers en partner

Silke Mastbooms en vriendin Caro

Karel Deruwe

Sasha Rosen en Brigitte Derks

Jessie De Caluwe en partner

Els Tibau en partner

Francesca Vanthielen en vriendin Amber

Jonge muzikanten met Koen Wauters

Wouter van Bellingen en partner

Kobe Ilsen

Herbert Flack en partner