Nog tot mei volgend jaar loopt in Parijs onder de noemer elles@centrepompidou een tentoonstelling over vrouwelijke artiesten van de 20ste eeuw tot nu.

De expo in het Centre Pompidou begint met een pakkende zin op een affiche van 'Guerrilla Girls' Â"Moeten vrouwen naakt zijn om het Metropolitan binnen te raken?Â" Hij verwijst naar de vaststelling dat minder dan 3 procent van de artiesten in de afdelingen moderne kunst vrouw zijn, maar 83 procent van de naakten vrouwelijk. Centre Pompidou besloot wat te doen aan die scheeftrekking.

Over meer dan achtduizend vierkante meter zijn er werken te zien van tweehonderd emblematische vrouwelijke kunstenaars als Sonia Delaunay, Frida Kahlo, Dorothea Tanning, Joan Mitchell, Maria-Elena Vieira da Silva en hedendaagse artiestes als Sophie Calle, Annette Messager en Louise Bourgeois. In totaal goed voor meer dan vijfhonderd kunstwerken.

Gedurende het jaar dat de tentoonstelling loopt, zullen de artiesten zich ook regelmatig mengen onder het publiek om commentaar te geven op hun werken. Ook via de website van de tentoonstelling, kan u mee discussiÃ"ren.

Caroline Lallemand/Ann Heylens.

Nog tot mei volgend jaar loopt in Parijs onder de noemer elles@centrepompidou een tentoonstelling over vrouwelijke artiesten van de 20ste eeuw tot nu. De expo in het Centre Pompidou begint met een pakkende zin op een affiche van 'Guerrilla Girls' Â"Moeten vrouwen naakt zijn om het Metropolitan binnen te raken?Â" Hij verwijst naar de vaststelling dat minder dan 3 procent van de artiesten in de afdelingen moderne kunst vrouw zijn, maar 83 procent van de naakten vrouwelijk. Centre Pompidou besloot wat te doen aan die scheeftrekking. Over meer dan achtduizend vierkante meter zijn er werken te zien van tweehonderd emblematische vrouwelijke kunstenaars als Sonia Delaunay, Frida Kahlo, Dorothea Tanning, Joan Mitchell, Maria-Elena Vieira da Silva en hedendaagse artiestes als Sophie Calle, Annette Messager en Louise Bourgeois. In totaal goed voor meer dan vijfhonderd kunstwerken. Gedurende het jaar dat de tentoonstelling loopt, zullen de artiesten zich ook regelmatig mengen onder het publiek om commentaar te geven op hun werken. Ook via de website van de tentoonstelling, kan u mee discussiÃ"ren. Caroline Lallemand/Ann Heylens.