De beloofde verbinding met het naburige Sint-Annekestrand ontbreekt vooralsnog, maar met bijna 20.000 bezoekers per maand kan het in het openluchtzwembad De Molen op de Antwerpse Linkeroever al behoorlijk druk zijn. Op kwakkeldagen (u belt best even voor de exacte openingsuren) is dit vijftigmeterbad echter een aanrader, dan zwemt u nagenoeg alleen en het water is aangenaam verwarmd.

Het twee jaar geleden gerenoveerde zwembad trekt sinds de jaren dertig jong en oud, met veel vaste klanten op de ligweide. Voor kleuters is er een apart kinderbad, en redders en extra bewaking zorgen er (opnieuw) voor ieders rust. Dankzij kleedcabines, douches en gratis lockers kunt u er ook terecht voor de snelle zwembeurt. Het laatste biljet wordt drie kwartier voor sluitingstijd verkocht.

Wim Denolf

Openluchtzwembad De Molen, Wandeldijk 40, 2050 Antwerpen. Dagelijks van 10 tot 20 uur, ook op feestdagen. Toegang 2 euro, 1 euro voor jongeren tot 18 jaar, gratis tot 6 jaar. Info: 03 219 10 36, www.antwerpen.be.

De beloofde verbinding met het naburige Sint-Annekestrand ontbreekt vooralsnog, maar met bijna 20.000 bezoekers per maand kan het in het openluchtzwembad De Molen op de Antwerpse Linkeroever al behoorlijk druk zijn. Op kwakkeldagen (u belt best even voor de exacte openingsuren) is dit vijftigmeterbad echter een aanrader, dan zwemt u nagenoeg alleen en het water is aangenaam verwarmd. Het twee jaar geleden gerenoveerde zwembad trekt sinds de jaren dertig jong en oud, met veel vaste klanten op de ligweide. Voor kleuters is er een apart kinderbad, en redders en extra bewaking zorgen er (opnieuw) voor ieders rust. Dankzij kleedcabines, douches en gratis lockers kunt u er ook terecht voor de snelle zwembeurt. Het laatste biljet wordt drie kwartier voor sluitingstijd verkocht. Wim Denolf Openluchtzwembad De Molen, Wandeldijk 40, 2050 Antwerpen. Dagelijks van 10 tot 20 uur, ook op feestdagen. Toegang 2 euro, 1 euro voor jongeren tot 18 jaar, gratis tot 6 jaar. Info: 03 219 10 36, www.antwerpen.be.