Nieuwdonk, Berlare-Overmere

Verwoede wandelaars, fietstoeristen en palingliefhebbers vinden moeiteloos de weg naar het Donkmeer in het Oost-Vlaamse Berlare-Overmere, een van 's lands visrijkste meren. Het ontstond in de negentiende eeuw, nadat de uitgedolven turfputten in het overstromingsgebied van de Schelde vol water liepen.

Het aanpalende recreatiedomein Nieuwdonk, met een aangelegde vijver van 25 hectare, dateert van de jaren tachtig en beschikt naast een afgebakende zwemzone over een strand, ligweiden, een speeltuin en picknicktafels. Het gezinsvriendelijke aanbod, het goede onderhoud (en de streekbieren op het terras van Het Reigersnest) zorgen op zonnige dagen voor flink wat drukte, waarbij zowel jong als oud goed vertegenwoordigd zijn.

Waterfietsen, kajakken, zeilen en surfen zijn allemaal mogelijk, maar neem toch even een echte duik: de kwaliteit van het water is uitstekend, en redders houden een oogje in het zeil. Kleedkamers, douches en een parking staan ter beschikking. Een tip: kom vroeg (of laat) op de dag om maximaal te genieten van de natuurlijke omgeving. Houdt u wel van wat gezellige drukte, noteer dan 13 juli - er worden tot 's avonds laat gratis concerten en kinderanimatie aangeboden - en de zomerhappening op 9 en 10 augustus.

Wim Denolf

Info: Nieuwdonk, Dendermondsesteenweg 13A, 9290 Berlare-Overmere. Dagelijks van 10 tot 20 uur. Toegang 2,5 euro, kortingen voor kinderen tot 14 jaar en 60-plussers, gratis tot 4 jaar. Info: 09 367 60 00.

Nieuwdonk, Berlare-OvermereVerwoede wandelaars, fietstoeristen en palingliefhebbers vinden moeiteloos de weg naar het Donkmeer in het Oost-Vlaamse Berlare-Overmere, een van 's lands visrijkste meren. Het ontstond in de negentiende eeuw, nadat de uitgedolven turfputten in het overstromingsgebied van de Schelde vol water liepen.Het aanpalende recreatiedomein Nieuwdonk, met een aangelegde vijver van 25 hectare, dateert van de jaren tachtig en beschikt naast een afgebakende zwemzone over een strand, ligweiden, een speeltuin en picknicktafels. Het gezinsvriendelijke aanbod, het goede onderhoud (en de streekbieren op het terras van Het Reigersnest) zorgen op zonnige dagen voor flink wat drukte, waarbij zowel jong als oud goed vertegenwoordigd zijn.Waterfietsen, kajakken, zeilen en surfen zijn allemaal mogelijk, maar neem toch even een echte duik: de kwaliteit van het water is uitstekend, en redders houden een oogje in het zeil. Kleedkamers, douches en een parking staan ter beschikking. Een tip: kom vroeg (of laat) op de dag om maximaal te genieten van de natuurlijke omgeving. Houdt u wel van wat gezellige drukte, noteer dan 13 juli - er worden tot 's avonds laat gratis concerten en kinderanimatie aangeboden - en de zomerhappening op 9 en 10 augustus.Wim DenolfInfo: Nieuwdonk, Dendermondsesteenweg 13A, 9290 Berlare-Overmere. Dagelijks van 10 tot 20 uur. Toegang 2,5 euro, kortingen voor kinderen tot 14 jaar en 60-plussers, gratis tot 4 jaar. Info: 09 367 60 00.