De meest verfrissende en bevreemdende duik in het water de afgelopen week was ongetwijfeld die in recreatiepark De Ster in Sint-Niklaas. Het weekendrecord mag dan op 8300 bezoekers staan, in de week kun je hier op zomerse namiddag blijkbaar zo goed als alleen zijn. Nochtans kunt u er laat terecht, want het park sluit pas bij zonsondergang.

De Ster heeft een hoog familiegehalte, met onder meer een minigolfparcours, trampolines, roeiboten, waterfietsen, een treintje en een kinderboerderij. Onlangs werd er nog een glijbanencomplex geopend.

Rond de twintig hectare grote vijver springen echter vooral het brede strand, wandelbossen en (reine) ligweiden in het oog. De ongerepte plons van De Witte van Zichem is dan ver weg, het kader zorgt wel voor een gelukzalige zwemervaring. Een douche op het strand zelf, waar alleen omkleedcellen te vinden zijn, zou echter niet misstaan. Ook doen de horecazaken wat ouboullig aan.

De kwalijke reputatie die De Ster verwierf na incidenten met jongeren is echter onterecht. Er werden inmiddels veiligheidscamera's geïnstalleerd, en een entree van 2,50 euro (1,25 euro tot 14 jaar) blijft voor dit recreatiepark een onwaarschijnlijk prikje, en dat om de hoek van de drukke A12.

Wim Denolf

Recreatiepark De Ster, Lange Rekstraat 30, 9100 Sint-Niklaas. Dagelijks vanaf 9 uur. Info: 03 776 03 48.

De meest verfrissende en bevreemdende duik in het water de afgelopen week was ongetwijfeld die in recreatiepark De Ster in Sint-Niklaas. Het weekendrecord mag dan op 8300 bezoekers staan, in de week kun je hier op zomerse namiddag blijkbaar zo goed als alleen zijn. Nochtans kunt u er laat terecht, want het park sluit pas bij zonsondergang. De Ster heeft een hoog familiegehalte, met onder meer een minigolfparcours, trampolines, roeiboten, waterfietsen, een treintje en een kinderboerderij. Onlangs werd er nog een glijbanencomplex geopend. Rond de twintig hectare grote vijver springen echter vooral het brede strand, wandelbossen en (reine) ligweiden in het oog. De ongerepte plons van De Witte van Zichem is dan ver weg, het kader zorgt wel voor een gelukzalige zwemervaring. Een douche op het strand zelf, waar alleen omkleedcellen te vinden zijn, zou echter niet misstaan. Ook doen de horecazaken wat ouboullig aan. De kwalijke reputatie die De Ster verwierf na incidenten met jongeren is echter onterecht. Er werden inmiddels veiligheidscamera's geïnstalleerd, en een entree van 2,50 euro (1,25 euro tot 14 jaar) blijft voor dit recreatiepark een onwaarschijnlijk prikje, en dat om de hoek van de drukke A12.Wim Denolf Recreatiepark De Ster, Lange Rekstraat 30, 9100 Sint-Niklaas. Dagelijks vanaf 9 uur. Info: 03 776 03 48.