De Blaarmeersen? Elke Gentse student kent er blindelings de weg naartoe. Na het laatste examen is hij immers obligaat: dé plons van het jaar in die ambitieuze plas te midden van die heerlijk groene vlek net buiten het centrum.

Ook vroeger en later op het jaar trouwens, en ook veel jonger en veel ouder neemt er graag een duik. Zeker nu het strand en de ligweide werden heraangelegd en uitgebreid met een sportstrand voor beachvolleybal, -tennis en wat nog meer. Er kwamen vier glijbanen bij en ook een familieglijbaan, goed gescheiden van de rest. De redders kregen drie nieuwe torens: ze houden toezicht van 11 tot 19 uur, maar bij goed weer kan daar wel wat bij. De toegang is gratis. En neen, dit hoort u ons niet hardop zeggen. Maar nightswimming in de Blaarmeersen? OngeÃ"venaard.

Guinevere Claeys

Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen, Zuiderlaan 5, 9000 Gent. Dagelijks van 8 tot 22 uur. Info: 09 266 81 70.

De Blaarmeersen? Elke Gentse student kent er blindelings de weg naartoe. Na het laatste examen is hij immers obligaat: dé plons van het jaar in die ambitieuze plas te midden van die heerlijk groene vlek net buiten het centrum. Ook vroeger en later op het jaar trouwens, en ook veel jonger en veel ouder neemt er graag een duik. Zeker nu het strand en de ligweide werden heraangelegd en uitgebreid met een sportstrand voor beachvolleybal, -tennis en wat nog meer. Er kwamen vier glijbanen bij en ook een familieglijbaan, goed gescheiden van de rest. De redders kregen drie nieuwe torens: ze houden toezicht van 11 tot 19 uur, maar bij goed weer kan daar wel wat bij. De toegang is gratis. En neen, dit hoort u ons niet hardop zeggen. Maar nightswimming in de Blaarmeersen? OngeÃ"venaard.Guinevere Claeys Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen, Zuiderlaan 5, 9000 Gent. Dagelijks van 8 tot 22 uur. Info: 09 266 81 70.