Ook halverwege de zomer is het water ijskoud en een zwemslip tussen al die shorts levert u er gegarandeerd een originaliteitsprijs op. Toch is het zwembad in recreatiedomein de Halve Maan in Diest een vaste waarde. Het natuurgebied aan de negentiende-eeuwse verdedigingsgordel herbergt onder meer dierenweiden, een gezinsboerderij, een oude molen en een biotuin. Voor de kleinsten zijn er speeltuinen, trampolines en andere attracties.

Dezer dagen zijn echter de openluchtzwembaden en het zandstrand het meest in trek. Vooral bij families, al waren er tijdens ons bezoek ook veel Franstalige jongeren. Een wat luidruchtige bedoening (dat gedoe op die springplank!), maar het zandstrand is groot genoeg voor iedereen.

Voor de drie afzonderlijke zwembaden, waarvan een voor kinderen, geldt hetzelfde: een eigen zwembaantje improviseren is geen probleem. Lockers (50 cent), douches en kleedcabines liggen vlakbij.

Wim Denolf

Provinciedomein De Halve Maan, Omer Vanaudenhovelaan 48, 3290 Diest. Dagelijks van 9 uur tot een uur voor zonsondergang, zwembad tot half september. Toegang 5 euro, 3 euro voor inwoners van Vlaams-Brabant, tot 12 jaar 2 euro. Info: 013 31 15 28

Ook halverwege de zomer is het water ijskoud en een zwemslip tussen al die shorts levert u er gegarandeerd een originaliteitsprijs op. Toch is het zwembad in recreatiedomein de Halve Maan in Diest een vaste waarde. Het natuurgebied aan de negentiende-eeuwse verdedigingsgordel herbergt onder meer dierenweiden, een gezinsboerderij, een oude molen en een biotuin. Voor de kleinsten zijn er speeltuinen, trampolines en andere attracties. Dezer dagen zijn echter de openluchtzwembaden en het zandstrand het meest in trek. Vooral bij families, al waren er tijdens ons bezoek ook veel Franstalige jongeren. Een wat luidruchtige bedoening (dat gedoe op die springplank!), maar het zandstrand is groot genoeg voor iedereen. Voor de drie afzonderlijke zwembaden, waarvan een voor kinderen, geldt hetzelfde: een eigen zwembaantje improviseren is geen probleem. Lockers (50 cent), douches en kleedcabines liggen vlakbij.Wim Denolf Provinciedomein De Halve Maan, Omer Vanaudenhovelaan 48, 3290 Diest. Dagelijks van 9 uur tot een uur voor zonsondergang, zwembad tot half september. Toegang 5 euro, 3 euro voor inwoners van Vlaams-Brabant, tot 12 jaar 2 euro. Info: 013 31 15 28