Op 15 november kan je in Gent naar een benefietveilig waarbij 35 artistieke en decoratieve pinguïnbeelden, opgesmukt door kinderen met een beperking, tegen opbod verkocht zullen worden. Het kunstproject is een initiatief van Kiwanis Gent.

Ruim zeven maanden geleden kwamen er in Knokke 35 polyester keizerspinguïns aan land gewaggeld met de bedoeling een artistieke facelift te ondergaan. De levensgrote beelden werden ontworpen door Vlaams beeldhouwer en kunstschilder André Woussen, bekend om zijn figuratieve werken en monumentale sculpturen in brons, polyester en natuursteen. De beelden van de pinguïns werden verdeeld over negen Oost-Vlaamse BUSO scholen die de polyesterbeelden in een mum van tijd omtoverden tot echte kunstwerken. Naast deze scholen voor kinderen met een beperking doken ook diverse kunstacademies en kunstenaars als Denise De Gloire en Hannes D'Haese enthousiast mee in het project.

Op donderdag 15 november worden de beschilderde beestjes verkocht op een openbare veiling in aanwezigheid van ex-Miss België Joke van de Velde en Vlaams zanger Kurt Burgelman, meter en peter van het kunstproject. De opbrengst van de benefietveiling gaat naar de negen scholen die meewerkten aan de verwezenlijking van het project.

In afwachting tot de veiling blijven de 35 keizerpinguïns, die ondertussen reeds een kleurrijke en originele outfit opgeschilderd kregen, alvast nog te bewonderen in de etalages van menig Gentse boetieks. Heb je tijdens het windowshoppen een pinguïn gespot die je hart gestolen heeft, kom dan op 15 november naar het ICC in Gent en waag een bod op je favoriet. (LJ)

Wanneer: Donderdag 15 november 2012, om 20u00 in het ICC Gent.

Waar: ICC, Van Rysselberghedreef 2, 9000 Gent.

Info : www.kiwanis-kunst.be

Op 15 november kan je in Gent naar een benefietveilig waarbij 35 artistieke en decoratieve pinguïnbeelden, opgesmukt door kinderen met een beperking, tegen opbod verkocht zullen worden. Het kunstproject is een initiatief van Kiwanis Gent. Ruim zeven maanden geleden kwamen er in Knokke 35 polyester keizerspinguïns aan land gewaggeld met de bedoeling een artistieke facelift te ondergaan. De levensgrote beelden werden ontworpen door Vlaams beeldhouwer en kunstschilder André Woussen, bekend om zijn figuratieve werken en monumentale sculpturen in brons, polyester en natuursteen. De beelden van de pinguïns werden verdeeld over negen Oost-Vlaamse BUSO scholen die de polyesterbeelden in een mum van tijd omtoverden tot echte kunstwerken. Naast deze scholen voor kinderen met een beperking doken ook diverse kunstacademies en kunstenaars als Denise De Gloire en Hannes D'Haese enthousiast mee in het project. Op donderdag 15 november worden de beschilderde beestjes verkocht op een openbare veiling in aanwezigheid van ex-Miss België Joke van de Velde en Vlaams zanger Kurt Burgelman, meter en peter van het kunstproject. De opbrengst van de benefietveiling gaat naar de negen scholen die meewerkten aan de verwezenlijking van het project. In afwachting tot de veiling blijven de 35 keizerpinguïns, die ondertussen reeds een kleurrijke en originele outfit opgeschilderd kregen, alvast nog te bewonderen in de etalages van menig Gentse boetieks. Heb je tijdens het windowshoppen een pinguïn gespot die je hart gestolen heeft, kom dan op 15 november naar het ICC in Gent en waag een bod op je favoriet. (LJ)