Op de Meir in Antwerpen woedt dezer dagen een heuse opstand. Niet van winkelpersoneel, maar van... paspoppen.

"De opstand van de paspoppen" is een idee van het Franse straattheatergezelschap Royal de Luxe, dat Antwerpen twee jaar geleden al eens in vervoering bracht met de doortocht van zijn reuzengrote olifant. "Paspoppen zijn echte slaven, we hebben hen gemaakt naar ons evenbeeld", legt Jean-Luc Courcoult, creatief brein van Royal de Luxe uit. "Volgens ons waren de paspoppen het beu om, net zoals sommigen onder ons, de hele tijd hetzelfde te doen. Vandaar dat we besloten ze uit hun keurslijf te halen".

Bezoekers van de Meir kunnen in tien vitrines de avonturen van de honderdzeventig in opstand gekomen paspoppen volgen. Na sluitingstijd wordt het decor telkens aangepast voor de volgende dag.

De verhalen zijn te volgen via www.depaspoppen.be. Verwacht wordt dat de opstand tegen zondag 20 juli weer gaat liggen.

Ann Heylens/Belga

Op de Meir in Antwerpen woedt dezer dagen een heuse opstand. Niet van winkelpersoneel, maar van... paspoppen. "De opstand van de paspoppen" is een idee van het Franse straattheatergezelschap Royal de Luxe, dat Antwerpen twee jaar geleden al eens in vervoering bracht met de doortocht van zijn reuzengrote olifant. "Paspoppen zijn echte slaven, we hebben hen gemaakt naar ons evenbeeld", legt Jean-Luc Courcoult, creatief brein van Royal de Luxe uit. "Volgens ons waren de paspoppen het beu om, net zoals sommigen onder ons, de hele tijd hetzelfde te doen. Vandaar dat we besloten ze uit hun keurslijf te halen".Bezoekers van de Meir kunnen in tien vitrines de avonturen van de honderdzeventig in opstand gekomen paspoppen volgen. Na sluitingstijd wordt het decor telkens aangepast voor de volgende dag. De verhalen zijn te volgen via www.depaspoppen.be. Verwacht wordt dat de opstand tegen zondag 20 juli weer gaat liggen. Ann Heylens/Belga