"Paris Photo" is zowat de belangrijkste fotokunstbeurs ter wereld. Volgend weekend, van 15 tot 18 november is Parijs het Mekka van de fotografie met een exquise beurs in het Grand Palais en expo's in talloze fotogaleries.

Ben je fotograaf of zelfs verzamelaar van vintagefoto's, dan moet je volgend weekend beslist naar de lichtstad Parijs waar "Paris Photo" plaatsgrijpt, de belangrijkste fotobeurs van Europa. Paris Photo begon in 1996 net toen de hedendaagse kunstfotografie helemaal doorbrak. Sindsdien blijft de beurs het kloppend hart van de artistieke fotografie. Dat gaat dan zowel om de vintagefotografie als om de hedendaagse fotokunst.

Met 151 exposanten, ruim 128 galeries van over de hele wereld (227 landen!) en meer dan 50.000 exposanten is dit dé beurs. Je kunt nu best al een ticket online bestellen. Maar ga niet alleen naar het Grand Palais, kijk ook rond in de talrijke fotogaleries van de Marais en rond de rue du Seine. Er worden ook lezingen georganiseerd met onder meer Rem Koolhaas, Hilla Becher en David Lynch die voor de beurs zijn selectie mocht maken van foto's die hij boeiend vindt. De keuze van Lynch wordt apart geëxposeerd. Kan je niet naar Paris Photo, geen nood, de organisator organiseert ook de fotobeurs van Los Angeles die van 25 tot 28 april 2013 loopt in de Paramount Picture Studios in LA!

Voor info: www.parisphoto.com

Piet Swimberghe

"Paris Photo" is zowat de belangrijkste fotokunstbeurs ter wereld. Volgend weekend, van 15 tot 18 november is Parijs het Mekka van de fotografie met een exquise beurs in het Grand Palais en expo's in talloze fotogaleries. Ben je fotograaf of zelfs verzamelaar van vintagefoto's, dan moet je volgend weekend beslist naar de lichtstad Parijs waar "Paris Photo" plaatsgrijpt, de belangrijkste fotobeurs van Europa. Paris Photo begon in 1996 net toen de hedendaagse kunstfotografie helemaal doorbrak. Sindsdien blijft de beurs het kloppend hart van de artistieke fotografie. Dat gaat dan zowel om de vintagefotografie als om de hedendaagse fotokunst. Met 151 exposanten, ruim 128 galeries van over de hele wereld (227 landen!) en meer dan 50.000 exposanten is dit dé beurs. Je kunt nu best al een ticket online bestellen. Maar ga niet alleen naar het Grand Palais, kijk ook rond in de talrijke fotogaleries van de Marais en rond de rue du Seine. Er worden ook lezingen georganiseerd met onder meer Rem Koolhaas, Hilla Becher en David Lynch die voor de beurs zijn selectie mocht maken van foto's die hij boeiend vindt. De keuze van Lynch wordt apart geëxposeerd. Kan je niet naar Paris Photo, geen nood, de organisator organiseert ook de fotobeurs van Los Angeles die van 25 tot 28 april 2013 loopt in de Paramount Picture Studios in LA! Voor info: www.parisphoto.com Piet Swimberghe