Paradise City, het groenste festival van België

Dimitri Verschueren en Gilles De Decker. © .

Het groene festival Paradise City aan het Kasteel Ribaucourt in Perk voegt een derde dag toe aan z’n derde editie. We praatten met organisator Gilles De Decker over deze mix van ecologie, gastronomie, line-up en locatie.

GROENE JONGENS

“We (organisatoren Dimitri Verschueren en Gilles De Decker, red.) waren niet zo’n groene jongens toen we startten met Paradise City, maar een vriend die mee aan de wieg stond stak ons aan met het groene gedachtegoed. Het is de juiste manier om een festival te organiseren naar de toekomst toe en we willen de festivalbezoeker ook sensibiliseren. Het gros van hen komt niet puur omdat het een groen festival is, maar ze appreciëren het, de aandacht voor de problematiek groeit. In onze line-up zitten veel spiritual house-artiesten die sowieso een connectie hebben met de natuur en op sociale media actief zijn rond duurzaamheid. Je merkt dat het hen aantrekt.”

GENIETEN IN DE REGEN

“Het domein van het kasteel ligt vlak bij de luchthaven, dicht bij Mechelen, en toch lijkt het alsof je in de Ardennen bent. Dat geeft Paradise City net iets meer authenticiteit. Het is een festival met elektronische muziek maar niet commercieel, zonder lichtshows in felle kleuren, maar in een mooi park met een uniek kasteel. We zijn bekroond tot Groenste Festival van België, en na alle energie die we erin gestopt hebben is die erkenning wel fijn. Maar de mooiste ervaring was dat het ondanks de regen vorig jaar toch een goeie editie was. Het leek zelfs of de bezoekers zich beter geamuseerd hebben dan het jaar daarvoor.”

GEEN TOMORROWLAND

“We boeken acts graag net voor hun grote doorbraak. We willen dat bezoekers niet per se voor een bepaalde act komen, maar dat ze erop kunnen vertrouwen dat het goeie muziek zal zijn. Onze droom is een gerespecteerd festival worden op Europees niveau, waar mensen van ver naartoe komen, alleen al voor de vibe. We willen zeker niet het nieuwe Tomorrowland worden. Er is nog ruimte op het domein, maar als we te groot worden valt de authentieke sfeer weg. Daarom houden we ons aan de vooropgestelde capaciteit. Gaan we erover, dan komt er een tweede editie op een gelijkaardig terrein.”

Op 23, 24 en 25 juni, tickets via paradisecity.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content