Het Belgische handtassenmerk Delvaux nodigt via de artistieke denktank 'Studio Delvaux' regelmatig een kunstenaar of een andere persoon uit om een creatie te maken. Deze keer is het de beurt aan collagekunstenaar Guy Leclef, die zijn "Paperworld meets Delvaux" voorstelt. Voor de gelegenheid ruilt de Belgische artiest zijn gebruikelijke papier in voor Delvauxleder.

Leclef probeert in zijn werk steeds de essentie van de dingen te achterhalen, de puurheid en de eenvoud. Tegelijk bevatten zijn papieren creaties veelal een portie humor en een knipoog naar het alledaagse leven. Het boeit Leclef om materialen te gebruiken die al een gans leven achter de rug hebben.

De uitdaging om te werken met overgebleven stukjes leder van het huis Delvaux klonk de kunstenaar dan ook als muziek in de oren. De collectie bestaat uit vijftien originele kunstwerken waarin golvende structuren van leder, afgewisseld met papier, overheersen.

Het resultaat van deze bijzondere samenwerking is nog tot 30 juni te bezichtigen in de Delvauxwinkel in Knokke-Het-Zoute. Daarna zal de tentoonstelling verder reizen.

Ruth Vanden Berghe

Het Belgische handtassenmerk Delvaux nodigt via de artistieke denktank 'Studio Delvaux' regelmatig een kunstenaar of een andere persoon uit om een creatie te maken. Deze keer is het de beurt aan collagekunstenaar Guy Leclef, die zijn "Paperworld meets Delvaux" voorstelt. Voor de gelegenheid ruilt de Belgische artiest zijn gebruikelijke papier in voor Delvauxleder.Leclef probeert in zijn werk steeds de essentie van de dingen te achterhalen, de puurheid en de eenvoud. Tegelijk bevatten zijn papieren creaties veelal een portie humor en een knipoog naar het alledaagse leven. Het boeit Leclef om materialen te gebruiken die al een gans leven achter de rug hebben.De uitdaging om te werken met overgebleven stukjes leder van het huis Delvaux klonk de kunstenaar dan ook als muziek in de oren. De collectie bestaat uit vijftien originele kunstwerken waarin golvende structuren van leder, afgewisseld met papier, overheersen.Het resultaat van deze bijzondere samenwerking is nog tot 30 juni te bezichtigen in de Delvauxwinkel in Knokke-Het-Zoute. Daarna zal de tentoonstelling verder reizen.Ruth Vanden Berghe