In navolging van de Olympische Spelen, hebben de modeketen Marks & Spencer en Oxfam samengewerkt met enkele studenten uit Londen om een gigantische Britse vlag te vervaardigen uit gebruikte kledij.

De vlag is gemaakt uit 2100 stukken kledij in de kleuren rood, wit en blauw die gedoneerd zijn aan M&S tijdens hun recyclage campagne. De kledij die gebruikt werd, zal herverkocht worden door Oxfam. De actie van S&M om tweedehandskledij uit te wisselen moet mensen aanzetten om wat meer na te denken over duurzaamheid.

"Het geld dat we inzamelen in onze winkels dankzij de donaties van S&M, maakt een groot verschil", zegt Sarah Farquhar van Oxfam aan WWD. "De Olympische Spelen zijn een mooi voorbeeld geweest van het beste dat Groot-Brittannië te bieden heeft. Deze vlag was onze manier om dit evenement te vieren en iedereen te bedanken die ons steunt." (RDM)

In navolging van de Olympische Spelen, hebben de modeketen Marks & Spencer en Oxfam samengewerkt met enkele studenten uit Londen om een gigantische Britse vlag te vervaardigen uit gebruikte kledij. De vlag is gemaakt uit 2100 stukken kledij in de kleuren rood, wit en blauw die gedoneerd zijn aan M&S tijdens hun recyclage campagne. De kledij die gebruikt werd, zal herverkocht worden door Oxfam. De actie van S&M om tweedehandskledij uit te wisselen moet mensen aanzetten om wat meer na te denken over duurzaamheid. "Het geld dat we inzamelen in onze winkels dankzij de donaties van S&M, maakt een groot verschil", zegt Sarah Farquhar van Oxfam aan WWD. "De Olympische Spelen zijn een mooi voorbeeld geweest van het beste dat Groot-Brittannië te bieden heeft. Deze vlag was onze manier om dit evenement te vieren en iedereen te bedanken die ons steunt." (RDM)