Voor ondeugende meisjes en dandy dudes

Is 'vroeger was alles beter' de lijfspreuk van de bruid of bruidegom? Dan moet je bij Neo Retro zijn. Het vintageminnend feestbureau biedt allerlei workshops aan die lang vervlogen tijden doen herleven. Een workshop burlesque dansen staat garant voor ontelbaar veel lachsalvo's en een geboren gentleman leert je de meest verfijnde verleidingstrucs aan. Meer info over deze en nog enkele andere naughty workshops vind je hier.

De oldschool sleepover

Soms is het gewoon leuk om aan meisjesclichés te voldoen. Kussengevecht? Check. Chocolade? Graag. Thee slurpen? Zeker weten. Als je een vrijgezellenfeest moet organiseren voor een bruid die het liefst van al gezellig onder de vriendinnen is, kan je overal workshops cupcakes versieren of juwelen ontwerpen vinden. Daarna kan je dan nog steeds de hele nacht Ryan Gosling-films kijken.

iStock
© iStock

Het boys-will-be-boys-feest

Er is een reden voor dat 'het konijn' bij paintballen populair blijft. Jongens houden van spelen. En ook een beetje van elkaar de pan in hakken. Uiteraard kan je gewoon (nog maar eens) gaan paintballen in de Ardennen, maar je kan ook een paintballset huren en elkaar een héél weekend lang de pan in hakken. Nee? Geldt uiteraard ook voor competitieve vrouwen.

Het feest dat je je achteraf niet (compleet) herinnert

'Wij hebben een vrijgezellenfeest' is zowat het beste excuus om totaal loss te gaan. Gebruik het dus gerust om een workshop coctails maken te boeken! Mag het iets minder verfijnd en wat actiever? Dan huur je een feestfiets. (Ja, túúrlijk is dat op het randje van sociaal aanvaardbaar, maar denk aan je ideale excuus!)

Voor wie houdt van spelletjes spelen

Omdat ook volwassenen van spelletjes houden, ontstonden er de laatste jaren allerlei bedrijfjes die grote-mensen-activiteiten aanbieden. Zo kan je jezelf bevrijden uit een kooi door allerlei opdrachten op te lossen, of gewapend met een GPS een gevaarlijke gangster proberen in te rekenen.

iStock
© iStock

Divafeest

Is de toekomstige bruid(egom) een luxepoes met streken? Boek dan een limousine en rij in luxe naar de filmset waar jullie je eigen film maken. Plezier verzekerd tijdens de draaidag en achteraf hebben jullie een onbetaalbare herinnering. Wel even vooraf afspreken of die herinnering privémateriaal is of geschikt om achteraf op Facebook te smijten.

Voor doe-het-zelvers

Houden jullie van ruig doen in het bos en heb je wat handige Harry's in de groep? Organiseer dan vooral een dag zoals deze mannen deden.

Is 'vroeger was alles beter' de lijfspreuk van de bruid of bruidegom? Dan moet je bij Neo Retro zijn. Het vintageminnend feestbureau biedt allerlei workshops aan die lang vervlogen tijden doen herleven. Een workshop burlesque dansen staat garant voor ontelbaar veel lachsalvo's en een geboren gentleman leert je de meest verfijnde verleidingstrucs aan. Meer info over deze en nog enkele andere naughty workshops vind je hier.Soms is het gewoon leuk om aan meisjesclichés te voldoen. Kussengevecht? Check. Chocolade? Graag. Thee slurpen? Zeker weten. Als je een vrijgezellenfeest moet organiseren voor een bruid die het liefst van al gezellig onder de vriendinnen is, kan je overal workshops cupcakes versieren of juwelen ontwerpen vinden. Daarna kan je dan nog steeds de hele nacht Ryan Gosling-films kijken.Er is een reden voor dat 'het konijn' bij paintballen populair blijft. Jongens houden van spelen. En ook een beetje van elkaar de pan in hakken. Uiteraard kan je gewoon (nog maar eens) gaan paintballen in de Ardennen, maar je kan ook een paintballset huren en elkaar een héél weekend lang de pan in hakken. Nee? Geldt uiteraard ook voor competitieve vrouwen. 'Wij hebben een vrijgezellenfeest' is zowat het beste excuus om totaal loss te gaan. Gebruik het dus gerust om een workshop coctails maken te boeken! Mag het iets minder verfijnd en wat actiever? Dan huur je een feestfiets. (Ja, túúrlijk is dat op het randje van sociaal aanvaardbaar, maar denk aan je ideale excuus!) Omdat ook volwassenen van spelletjes houden, ontstonden er de laatste jaren allerlei bedrijfjes die grote-mensen-activiteiten aanbieden. Zo kan je jezelf bevrijden uit een kooi door allerlei opdrachten op te lossen, of gewapend met een GPS een gevaarlijke gangster proberen in te rekenen. Is de toekomstige bruid(egom) een luxepoes met streken? Boek dan een limousine en rij in luxe naar de filmset waar jullie je eigen film maken. Plezier verzekerd tijdens de draaidag en achteraf hebben jullie een onbetaalbare herinnering. Wel even vooraf afspreken of die herinnering privémateriaal is of geschikt om achteraf op Facebook te smijten. Houden jullie van ruig doen in het bos en heb je wat handige Harry's in de groep? Organiseer dan vooral een dag zoals deze mannen deden.