Origineel cadeau? Kijk eens op de webshop van Belgische musea

Deze chocolade kan je vinden op de webshop van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren © GF

Geef toe: snuisteren in de museumshop is een leuke activiteit. Je vindt er vaak mooie boeken en leuke cadeautjes.

De laatste week van november is het museumshopsunday. Het ideale moment om hun webshop een bezoekje te brengen en op zoek te gaan naar een origineel kerstgeschenk voor familie en vrienden. Je vindt er originele vondsten, steunt er lokale ondernemers mee en steekt de cultuursector een hart onder de riem.

Webshops van Belgische musea

Bij deze museumshops kan je online terecht.

  • De AfricaShop, de nieuwe museumshop van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren, biedt een selectie aan (kunst)boeken, romans, juwelen en decoratieobjecten van het Afrikaanse continent aan.
  • FoMu, het Fotomuseum van Antwerpen, kan je ook online steunen met een aankoop in de shop. Van boeiende boeken over fotografie tot camera’s, posters en kits voor DIY-projecten: je vindt er voor elk wat wils.
  • Werp ook eens een blik op de webshop van het MAS in Antwerpen. Hier shop je kunstboeken, cadeaus en originele souvenirs van Antwerpen terugvinden. Hun laatste aanwinst is de tentoonstellingscatalogus van de expo ‘100x Congo’ die momenteel in het MAS loopt. Het naslagwerk wordt in deze periode uitzonderlijk gratis verzonden.
  • Op de webshop van de Flandersshop vind je boeken en objecten terug die getuigen van Vlaanderens creativiteit: zoals de exclusieve productielijn van ‘Vlaamse Meesters’, die ontworpen is voor het gelijknamige culturele event van Toerisme Vlaanderen (2018-2020). Daarnaast vind je er ook de productielijn ‘Ride Like a Flandrien’ die ontworpen is voor het fandorp van de Ronde van Vlaanderen (2019).

.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content