Zorg voor zieken, armen, kinderen en ouderen, het is van alle tijden en heeft een indrukwekkend onroerend erfgoed nagelaten. Deze zogenaamde "zorgmonumenten" vormen op 13 september het thema van de 21ste editie van Open Monumentendag in Vlaanderen.

Het programma met zowat 550 monumenten varieert van piepkleine kapelletjes op plaatsen waar volgens de overlevering lang geleden miraculeuze genezingen geschiedden tot statige hospitalen waar eeuwenlang mensen kwamen en gingen. Enkele blikvangers: het psychiatrisch zorgcentrum in Geel, de infirmerie van de steenkoolmijnen in Beringen, de Kruidtuin in Leuven en de woning van kannunik Triest in Lovendegem.

AH.

Alle info: www.openmonumenten.be

Zorg voor zieken, armen, kinderen en ouderen, het is van alle tijden en heeft een indrukwekkend onroerend erfgoed nagelaten. Deze zogenaamde "zorgmonumenten" vormen op 13 september het thema van de 21ste editie van Open Monumentendag in Vlaanderen. Het programma met zowat 550 monumenten varieert van piepkleine kapelletjes op plaatsen waar volgens de overlevering lang geleden miraculeuze genezingen geschiedden tot statige hospitalen waar eeuwenlang mensen kwamen en gingen. Enkele blikvangers: het psychiatrisch zorgcentrum in Geel, de infirmerie van de steenkoolmijnen in Beringen, de Kruidtuin in Leuven en de woning van kannunik Triest in Lovendegem.AH.Alle info: www.openmonumenten.be