Voor de derde keer op rij vindt 'You Can't Fake Fashion' plaats, een initiatief van de Amerikaanse raad voor modeontwerpers (CFDA) dat strijdt tegen namaakmode. De website eBay veilt in samenwerking met negentig Amerikaanse ontwerpers authentieke tassen op de site. Echte liefhebbers weten dat je soms wel een designertas kan kopen op eBay. Maar er worden jammer genoeg ook heel wat vervalsingen op het web geplaatst. EBay zal in samenwerking met CFDA waar zo'n 450 modeontwerpers, stylisten, journalisten en retailers in zetelen, het publiek waarschuwen voor het bestaan van namaak.

In totaal strijden negentig Amerikaanse ontwerpers mee, waaronder Diane von Furstenberg, tevens president van CFDA, Ralph Lauren en Prabal Gurung. De designers ontwerpen unieke tassen voor de veiling die slechts 50 of 100 euro per stuk kosten.

Volgens Devin Wenig, directeur van eBay is het waarschuwen van kopers over het gevaar van namaak belangrijker dan ooit, -zowel voor ontwerpers als voor jonge ondernemers. De veiling voor de designertassen duurt nog tot en met 25 maart. (YM)

Voor de derde keer op rij vindt 'You Can't Fake Fashion' plaats, een initiatief van de Amerikaanse raad voor modeontwerpers (CFDA) dat strijdt tegen namaakmode. De website eBay veilt in samenwerking met negentig Amerikaanse ontwerpers authentieke tassen op de site. Echte liefhebbers weten dat je soms wel een designertas kan kopen op eBay. Maar er worden jammer genoeg ook heel wat vervalsingen op het web geplaatst. EBay zal in samenwerking met CFDA waar zo'n 450 modeontwerpers, stylisten, journalisten en retailers in zetelen, het publiek waarschuwen voor het bestaan van namaak. In totaal strijden negentig Amerikaanse ontwerpers mee, waaronder Diane von Furstenberg, tevens president van CFDA, Ralph Lauren en Prabal Gurung. De designers ontwerpen unieke tassen voor de veiling die slechts 50 of 100 euro per stuk kosten. Volgens Devin Wenig, directeur van eBay is het waarschuwen van kopers over het gevaar van namaak belangrijker dan ooit, -zowel voor ontwerpers als voor jonge ondernemers. De veiling voor de designertassen duurt nog tot en met 25 maart. (YM)