Tijdens Mindblowers komen wetenschappers en podiumartiesten samen voor performances en interventies op het kruispunt van kunst, cultuur en reflectie. Om de vierde editie te promoten en ondersteunen lanceren VUB en KVS een grootschalige postercampagne rond het thema schoonheid.

'De voorbije maanden waren moeilijke maanden voor ons allemaal. De onzekerheid was groot, de afstand pijnlijk. Net nu hebben we meer dan ooit schoonheid nodig. Schoonheid brengt verlossing, hoop en maakt blij. Met onze posters willen we zaadjes van schoonheid strooien, in de hoop dat ze iets moois voortbrengen,' aldus VUB-rector Caroline Pauwels en artistiek directeur KVS Michael De Cock. De citaten worden verspreid in hun originele taal: Nederlands, Frans, Engels en Arabisch. Onder meer John Keats, Toni Morrison, Lucebert, Simone Weil en Kahlil Gibran komen aan bod.

Voor de gelegenheid van Mindblowers wordt het achterplein van KVS aangekleed door Brussels bloemenkunstenaar Thierry Boutemy. Hij maakt speciaal voor de gelegenheid een installatie met bomen en bloemen op het achterplein, die een week lang te bewonderen zal zijn. Brussels patissier Jean-Charles Zaquine (maison Zack) bakt gebakjes voor mindblowers, die het publiek de schoonheid via de smaak willen doen ervaren.

Wie bij Mindblowers aanwezig wil zijn kan zich inschrijven op www.kvs.be voor een gratis deelname. Posters van de spreuken zullen die avond worden uitgedeeld. De interventies van academici en artiesten zullen ook live gestreamd worden via 247.kvs.be. Enkele aangekondigde sprekers zijn professor Ilse Smolders, expert in drugs en farmacologie, graficus en posterontwerper Amira Daoudi, danser en choreograaf Yassin Mrabtifi en professor Jean-Paul Van Bendeghem ... op piano!

Tijdens Mindblowers komen wetenschappers en podiumartiesten samen voor performances en interventies op het kruispunt van kunst, cultuur en reflectie. Om de vierde editie te promoten en ondersteunen lanceren VUB en KVS een grootschalige postercampagne rond het thema schoonheid. 'De voorbije maanden waren moeilijke maanden voor ons allemaal. De onzekerheid was groot, de afstand pijnlijk. Net nu hebben we meer dan ooit schoonheid nodig. Schoonheid brengt verlossing, hoop en maakt blij. Met onze posters willen we zaadjes van schoonheid strooien, in de hoop dat ze iets moois voortbrengen,' aldus VUB-rector Caroline Pauwels en artistiek directeur KVS Michael De Cock. De citaten worden verspreid in hun originele taal: Nederlands, Frans, Engels en Arabisch. Onder meer John Keats, Toni Morrison, Lucebert, Simone Weil en Kahlil Gibran komen aan bod. Voor de gelegenheid van Mindblowers wordt het achterplein van KVS aangekleed door Brussels bloemenkunstenaar Thierry Boutemy. Hij maakt speciaal voor de gelegenheid een installatie met bomen en bloemen op het achterplein, die een week lang te bewonderen zal zijn. Brussels patissier Jean-Charles Zaquine (maison Zack) bakt gebakjes voor mindblowers, die het publiek de schoonheid via de smaak willen doen ervaren. Wie bij Mindblowers aanwezig wil zijn kan zich inschrijven op www.kvs.be voor een gratis deelname. Posters van de spreuken zullen die avond worden uitgedeeld. De interventies van academici en artiesten zullen ook live gestreamd worden via 247.kvs.be. Enkele aangekondigde sprekers zijn professor Ilse Smolders, expert in drugs en farmacologie, graficus en posterontwerper Amira Daoudi, danser en choreograaf Yassin Mrabtifi en professor Jean-Paul Van Bendeghem ... op piano!