Olympische pop-up stores in Londen

© Thinkstock

Deze zomer openen in Londen, naar aanleiding van de Olympische Spelen, tijdelijke modewinkels van merken als H&M of Chanel.

Deze zomer vinden de Olympische Spelen plaats in Londen. Naar aanleiding van dit sportieve evenement stijgt ook de olympische koorts binnen de modewereld. Londen zal deze zomer ook het decor vormen voor enkele tijdelijke modewinkels, die met hun aanbod willen inpikken op de Olympische Spelen. De afgelopen dagen gaven we reeds enkele van deze tijdelijke winkels prijs op de website. Om wegwijs te raken binnen het grote aanbod van pop-up stores in Londen, lijsten we de top spots even op. Chanel Eind juli, enkele dagen voor de officiƫle start van de Olympische Spelen, opent Chanel voor de eerste keer een (tijdelijke) winkel met uitsluitend beautyproducten en parfums van het merk. De pop-up store zal worden ondergebracht in een pand in de overdekte markt op Convent Garden. In de winkel is er ook een beautycorner en nagelstudio. De winkel blijft zes maanden open.

Karl Lagerfeld in Selfridges Karl Lagerfeld ontwierp een capsulecollectie, geĆÆnspireerd door de Olypische Spelen, die zal verkocht worden in de flagshipstore van Selfridges in Londen. De collectie ‘Team Karl’ bestaat uit sportieve kleding voor vrouwen en accessoires. Er zijn ook exclusieve T-shirts, gemaakt in samenwerking met I Love Dust (een ontwerpersgroep uit Londen), waarop Karl Lagerfeld staat afgebeeld in kostuum en klaar om een discus te werpen. Op 24 juli komt Lagerfeld zelf zijn ‘Team Karl-collectie’ voorstellen in Selfridges in Londen.

Opening Ceremony Dit merk zal de gelegenheid om de Olympische Spelen in de verf te zetten niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Zo is de merknaam geĆÆnspireerd op de openingsceremonie van de Spelen. Ter ere van de Olympische Spelen in Londen opent Opening Ceremony een pop-up store op Convent Garden. In deze tijdelijke winkel zullen er exclusieve collecties terug te vinden zijn. Voorbeelden zijn de Olympisch-geĆÆnspireerde producten van Proenza Schouler, ChloĆ« Sevigny voor Opening Ceremony, Pamela Love, Norma Kamali, de collectie van Topshop en Opening Ceremony en de recente collectie van Adidas en Opening Ceremony.

H&M Naar aanleiding van de feestelijke gebeurtenis installeerde H&M twee pop-up stores in de Londense binnenstad. De winkel in St. Martins Courtyard en de winkel naast het Olympische Park in Westfield Stratford bieden een collectie sportkleding aan voor vrouwen, mannen en kinderen. Daarnaast is er ook een collectie geĆÆnspireerd op de kleuren van het Verenigd Koninkrijk namelijk wit, rood en blauw. Beide winkels van H&M zijn tien weken open.

Puma Puma brengt een stukje Jamaica naar Londen. Niet enkel ondersteunt Puma het Jamaicaanse atletiekteam, maar opent het sportmerk ook ‘Puma Yard’. Dit is een ontmoetingsplaats mĆ©t een gezellig terras en winkel. In deze feestelijke omgeving zullen op Usain Bolt-geĆÆnspireerde sneakers worden aangeboden en een ready-to-wear collectie ontworpen door Cedella Marley, de dochter van Bob Marley. Daarnaast krijgt de bezoeker van ‘Puma Yard’ ook een hapje aangeboden en vinden er concerten plaats.

Liberty London Het Britse kledingmerk Liberty Londen opent een tijdelijke winkel in het winkelcentrum Westfield Stratford City in Oost-Londen. De hele pop-up store staat in teken van het Verenigd Koninkrijk en dit is meteen duidelijk aan de ingang waar een grote Union Jack de bezoekers verwelkomt. In de winkel vind je de samenwerkingen van Liberty London met Barbour, Dr. Martens en Nike.

Melissa Schoenenmerk Melissa opent voor de allereerste keer een pop-up store op Convent Garden. Melissa is vooral bekend voor schoenen uit het materiaal plastiek, dƩ ideale schoen om het regenweer van deze zomer te trotseren. Voor het openingsfeest werkt Melissa samen met de Londense artieste Julie Verhoeven. Zij belooft alvast een echt Londens feestje. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content