In een video uit 2005 zei Trump onder meer dat hij vrouwen gewoon begint te zoenen en dat je, eenmaal je een ster bent, je alles kan doen met vrouwen. Tussen hun benen grijpen bijvoorbeeld. "Je kunt alles doen." De uitspraken hebben al een storm van protest teweggebracht en ook op Twitter zijn vrouwen begonnen met het delen van verhalen van seksueel geweld.

Dat doen ze na een oproep van schrijfster Kelly Oxford:

Aan haar oproep is massaal gehoor gegeven. Onder de hashtag #notokay hebben duizenden vrouwen en mannen nu ook hun onthutsende verhalen waarbij zij het slachtoffer werden van seksueel misbruik gedeeld. Dit is een bloemlezing uit de duizenden reacties:

Toch denkt niet iedereen dat het probleem ligt bij opmerkingen zoals die van Trump in 2005:

Deze én volgende tweet maken duidelijk dat Twitter-acties als #notokay en #wijoverdrijvenniet nog veel loswekken bij heel wat mensen.

(EK)

In een video uit 2005 zei Trump onder meer dat hij vrouwen gewoon begint te zoenen en dat je, eenmaal je een ster bent, je alles kan doen met vrouwen. Tussen hun benen grijpen bijvoorbeeld. "Je kunt alles doen." De uitspraken hebben al een storm van protest teweggebracht en ook op Twitter zijn vrouwen begonnen met het delen van verhalen van seksueel geweld. Dat doen ze na een oproep van schrijfster Kelly Oxford:Aan haar oproep is massaal gehoor gegeven. Onder de hashtag #notokay hebben duizenden vrouwen en mannen nu ook hun onthutsende verhalen waarbij zij het slachtoffer werden van seksueel misbruik gedeeld. Dit is een bloemlezing uit de duizenden reacties:Toch denkt niet iedereen dat het probleem ligt bij opmerkingen zoals die van Trump in 2005: Deze én volgende tweet maken duidelijk dat Twitter-acties als #notokay en #wijoverdrijvenniet nog veel loswekken bij heel wat mensen. (EK)