Al wie eenmaal de charme ontdekt heeft van Le Vieux Lille, draagt de oude stadskern van Lille een warm hart toe. In deze buurt voel je niet alleen de Vlaamse wortels van de stad in de architectuur. Maar er is meer. Lille schenkt die Vlaamse fond heel wat Frans savoir de vivre. De binnenstad telt ook verschillende zaken met een rijk verleden, zoals de bekende Patisserie Méert in de rue Esquermoise. Het etablissement ontstond in de 18de eeuw en kreeg zijn huidige vorm rond 1835. Het prachtige interieur én de vele zoete lekkernijen die er worden aangeboden, maken van Méert een waar culinair instituut. Het is zelfs naar Franse normen een historisch icoon. En dat wil wat zeggen!

Nu loopt in het middeleeuwse Hospice Comtesse de expo "A la belle enseigne; boutiques lilloises d'autrefois". Daar worden zowel historische uithangborden getoond als foto's en allerlei objecten die betrekking hebben op de talrijke 'antieke' winkels van de stad, waarvan toch nog enkele zijn bewaard. Deze aardige expo vol nostalgie is een gelegenheid voor een uitstap naar Rijssel!

De expo in het Musée Hospice Comtesse loopt van dit weekend tot 19 juli, 32 rue de la Monnaie, www.mhc.lille.fr. (PSW)

Al wie eenmaal de charme ontdekt heeft van Le Vieux Lille, draagt de oude stadskern van Lille een warm hart toe. In deze buurt voel je niet alleen de Vlaamse wortels van de stad in de architectuur. Maar er is meer. Lille schenkt die Vlaamse fond heel wat Frans savoir de vivre. De binnenstad telt ook verschillende zaken met een rijk verleden, zoals de bekende Patisserie Méert in de rue Esquermoise. Het etablissement ontstond in de 18de eeuw en kreeg zijn huidige vorm rond 1835. Het prachtige interieur én de vele zoete lekkernijen die er worden aangeboden, maken van Méert een waar culinair instituut. Het is zelfs naar Franse normen een historisch icoon. En dat wil wat zeggen! Nu loopt in het middeleeuwse Hospice Comtesse de expo "A la belle enseigne; boutiques lilloises d'autrefois". Daar worden zowel historische uithangborden getoond als foto's en allerlei objecten die betrekking hebben op de talrijke 'antieke' winkels van de stad, waarvan toch nog enkele zijn bewaard. Deze aardige expo vol nostalgie is een gelegenheid voor een uitstap naar Rijssel!De expo in het Musée Hospice Comtesse loopt van dit weekend tot 19 juli, 32 rue de la Monnaie, www.mhc.lille.fr. (PSW)