Sportmerk Nike haalt al zijn T-shirts met de lugubere opdruk 'Boston Massacre' uit de handel. Dat schrijft The Daily Beast. De Amerikaanse honkbalteams de New York Yankees en de Boston Red Sox zijn al jaren rivalen en daar spelen sportkledingmerken handig op in door T-shirts te verkopen met uitdagende opdrukken. Na het drama tijdens de Boston marathon krijgen de T-shirts van Nike met het opschrift 'Boston Massacre' wel een heel andere betekenis. De kledinggigant haalt de lugubere T-shirts nu uit de rekken nadat iemand ze had gespot in een outletwinkel.

Het T-shirt met 'Boston Massacre' in bloedige letters werd gemaakt lang voor de bomaanslag in Boston en verwijst eigenlijk naar de overwinning van de Yankees in 1987 tegen de Boston Red Sox. The New York Yankees wonnen toen vier keer na elkaar en werden onverwacht kampioen. 'The Boston Massacre' is ook een term uit de Amerikaanse geschiedenis die verwijst naar een gevecht in 1770 tussen Britse troepen en burgers in Boston tijdens de Amerikaanse Revolutie.

Vorig jaar was er ook al commotie over T-shirts van Nike met het opdruk 'Get High' en 'Dope'. Volgens de burgemeester van Boston, Thomas M. Menino, spoorden die T-shirts aan tot drugsgebruik bij jongeren. Nike weigerde toen om de T-shirts uit de handel te nemen. (AV)

Sportmerk Nike haalt al zijn T-shirts met de lugubere opdruk 'Boston Massacre' uit de handel. Dat schrijft The Daily Beast. De Amerikaanse honkbalteams de New York Yankees en de Boston Red Sox zijn al jaren rivalen en daar spelen sportkledingmerken handig op in door T-shirts te verkopen met uitdagende opdrukken. Na het drama tijdens de Boston marathon krijgen de T-shirts van Nike met het opschrift 'Boston Massacre' wel een heel andere betekenis. De kledinggigant haalt de lugubere T-shirts nu uit de rekken nadat iemand ze had gespot in een outletwinkel. Het T-shirt met 'Boston Massacre' in bloedige letters werd gemaakt lang voor de bomaanslag in Boston en verwijst eigenlijk naar de overwinning van de Yankees in 1987 tegen de Boston Red Sox. The New York Yankees wonnen toen vier keer na elkaar en werden onverwacht kampioen. 'The Boston Massacre' is ook een term uit de Amerikaanse geschiedenis die verwijst naar een gevecht in 1770 tussen Britse troepen en burgers in Boston tijdens de Amerikaanse Revolutie. Vorig jaar was er ook al commotie over T-shirts van Nike met het opdruk 'Get High' en 'Dope'. Volgens de burgemeester van Boston, Thomas M. Menino, spoorden die T-shirts aan tot drugsgebruik bij jongeren. Nike weigerde toen om de T-shirts uit de handel te nemen. (AV)