Zo is na een stemming onder de eigen achterban al voorgesteld dat hij/zij, hem/haar en zijn/haar gezelschap moeten krijgen van respectievelijk hen, hen en hun. Een voorbeeld: "Hen heet Amandla. Ik ken hen van hun blog".

Mixter

Over de aanspreektitel wordt ook nagedacht. In het Engels bestaat al 'mixter' als meer neutrale term, aldus TNN. Later deze maand komt het met officiële mediarichtlijnen.

Het woord transgender voldoet volgens de belangenorganisatie trouwens ook niet meer. "Transgender persoon" zou beter zijn. In Nederland leven zeker 48.000 transgender personen. Een deel is en voelt zich wel man of vrouw, maar er is dus ook een deel dat zich noch man, noch vrouw voelt. (Belga/EK)

Zo is na een stemming onder de eigen achterban al voorgesteld dat hij/zij, hem/haar en zijn/haar gezelschap moeten krijgen van respectievelijk hen, hen en hun. Een voorbeeld: "Hen heet Amandla. Ik ken hen van hun blog". Over de aanspreektitel wordt ook nagedacht. In het Engels bestaat al 'mixter' als meer neutrale term, aldus TNN. Later deze maand komt het met officiële mediarichtlijnen. Het woord transgender voldoet volgens de belangenorganisatie trouwens ook niet meer. "Transgender persoon" zou beter zijn. In Nederland leven zeker 48.000 transgender personen. Een deel is en voelt zich wel man of vrouw, maar er is dus ook een deel dat zich noch man, noch vrouw voelt. (Belga/EK)