Om de Bordeaux-wijnen van hun ietwat oubollige, saaie en dure imago te verlossen heeft de organisatie Conseil Interprofessionnel du Vin de Bordeaux het concept 'Apéros Vintage' gelanceerd.

"We willen twee clichés doorbreken", stelt persverantwoordelijke Marie Estève. "Ten eerste dat Bordeaux alleen maar rode wijnen produceert en ten tweede dat de wijnen duur en zwaar zijn. Met ons concept spelen we in op de huidige vintagetrend: zowel in de mode, in de meubelindustrie als in de culinaire wereld grijpt men terug naar oude waarden. De Bordeaux-wijnen passen perfect in dat plaatje."

Dat het concept aanslaat, bewijst het succes van de Brusselse Apéros Vintage. Voor de derde keer op rij ontdekten een paar honderd wijnliefhebbers de diversiteit van de Bordeaux-wijnen, die zowel rode, witte en roséwijnen als crémants omvat. Een onafhankelijke jury van wijnspecialisten, journalisten en wijnbloggers maakte de selectie, die de naam 'Bordeaux Coups de Coeur' meekreeg.

Gezellig bijkletsen

Uit die selectie staan elke week een tiental andere wijnen op het menu. Bovendien slaan de Apéros Vintage hun tenten voor elk van de vijf edities in een andere, hippe Brusselse bar op. Na La Maison du Peuple in Sint-Gillis en Le Cercle des Voyageurs in Brussel-stad was London Calling in Elsene the place-to-be voor de derde editie. Het Christophe Astolfi Trio zorgde met hun muziek, waarmee ze ode willen brengen aan Django Reinhardt, voor een portie gezelligheid.

De combinatie van die muziek, de bijzondere locatie en de lekkere, bijzonder diverse Bordeaux-wijnen maken van de Apéros Vintage een fijn initiatief om na de werkuren gezellig bij te babbelen. Bovendien krijgt iedereen een handig boekje, dat alle wijnen per prijscategorie bundelt. Telkens wordt ook aangegeven voor welke gelegenheid de wijn het meest geschikt is en waar hij in België te koop is. Zo kan je ook thuis nog nagenieten van je ontdekkingen tijdens de Apéros Vintage.

Elien Haentjens

Op 19 oktober trekt Apéros Vintage naar Les Pénates in Elsene, op 26 oktober naar Bar du Matin in Vorst. In november komt ook Antwerpen aan de beurt. Ook op Facebook kan je fan worden van de Bordeaux-wijnen.

Om de Bordeaux-wijnen van hun ietwat oubollige, saaie en dure imago te verlossen heeft de organisatie Conseil Interprofessionnel du Vin de Bordeaux het concept 'Apéros Vintage' gelanceerd. "We willen twee clichés doorbreken", stelt persverantwoordelijke Marie Estève. "Ten eerste dat Bordeaux alleen maar rode wijnen produceert en ten tweede dat de wijnen duur en zwaar zijn. Met ons concept spelen we in op de huidige vintagetrend: zowel in de mode, in de meubelindustrie als in de culinaire wereld grijpt men terug naar oude waarden. De Bordeaux-wijnen passen perfect in dat plaatje." Dat het concept aanslaat, bewijst het succes van de Brusselse Apéros Vintage. Voor de derde keer op rij ontdekten een paar honderd wijnliefhebbers de diversiteit van de Bordeaux-wijnen, die zowel rode, witte en roséwijnen als crémants omvat. Een onafhankelijke jury van wijnspecialisten, journalisten en wijnbloggers maakte de selectie, die de naam 'Bordeaux Coups de Coeur' meekreeg. Gezellig bijkletsen Uit die selectie staan elke week een tiental andere wijnen op het menu. Bovendien slaan de Apéros Vintage hun tenten voor elk van de vijf edities in een andere, hippe Brusselse bar op. Na La Maison du Peuple in Sint-Gillis en Le Cercle des Voyageurs in Brussel-stad was London Calling in Elsene the place-to-be voor de derde editie. Het Christophe Astolfi Trio zorgde met hun muziek, waarmee ze ode willen brengen aan Django Reinhardt, voor een portie gezelligheid. De combinatie van die muziek, de bijzondere locatie en de lekkere, bijzonder diverse Bordeaux-wijnen maken van de Apéros Vintage een fijn initiatief om na de werkuren gezellig bij te babbelen. Bovendien krijgt iedereen een handig boekje, dat alle wijnen per prijscategorie bundelt. Telkens wordt ook aangegeven voor welke gelegenheid de wijn het meest geschikt is en waar hij in België te koop is. Zo kan je ook thuis nog nagenieten van je ontdekkingen tijdens de Apéros Vintage. Elien Haentjens