Vanzelfsprekend draagt men ook in Nederland zijn steentje bij tot het Napoleonjaar, de keizer oefende immers heel wat invloed uit op het land, ondermeer via zijn broer, koning Lodewijk Bonaparte. Maar er zijn wel meer verbanden die duidelijk worden op de prachtige tentoonstelling "Alexander, Napoleon en Joséphine" in het Hermitage te Amsterdam.

Napoleon bewonderde bijvoorbeeld zijn vriend en vijand de Russische tsaar Alexander. Via omwegen zijn ook heel wat souvenirs van Napoleon in Rusland beland, die nu weer naar Nederland komen voor de expo.

In totaal gaat het om een tweehonderdtal voorwerpen, van schilderijen tot zijn dodenmasker, dat werd gemaakt op 5 mei 1821 op het eiland Sint-Helena in de Atlantische Oceaan. (PS)

De expo loopt tot 8 november, meer info: www.hermitage.nl

Vanzelfsprekend draagt men ook in Nederland zijn steentje bij tot het Napoleonjaar, de keizer oefende immers heel wat invloed uit op het land, ondermeer via zijn broer, koning Lodewijk Bonaparte. Maar er zijn wel meer verbanden die duidelijk worden op de prachtige tentoonstelling "Alexander, Napoleon en Joséphine" in het Hermitage te Amsterdam. Napoleon bewonderde bijvoorbeeld zijn vriend en vijand de Russische tsaar Alexander. Via omwegen zijn ook heel wat souvenirs van Napoleon in Rusland beland, die nu weer naar Nederland komen voor de expo.In totaal gaat het om een tweehonderdtal voorwerpen, van schilderijen tot zijn dodenmasker, dat werd gemaakt op 5 mei 1821 op het eiland Sint-Helena in de Atlantische Oceaan. (PS)De expo loopt tot 8 november, meer info: www.hermitage.nl