Je reist naar Turijn om heel wat redenen. Het is op zich al een prachtige stad met rijke musea, maar het Egyptische Museum van Turijn is niet zo bekend bij het grote publiek. Toch is dit na het museum van Caïro het grootste museum met schatten uit het Oude-Egypte ter wereld. Je bewondert er volledige graven, prachtige beelden en een van de rijkste collecties met papyrussen.

Het museum ontstond in 1824 en werd deels samengesteld uit de koninklijke collectie van de vorsten van Savoie. Bij hen werd de Egyptomanie een beetje aangewakkerd na de campagne van Napoleon naar het land van de Nijl. Het museum werd dus vijf jaar lang gerenoveerd en is nu, vanaf 1 april, weer toegankelijk: nog een reden om naar Noord-Italie te reizen. (PSW).

Info: museoegizio.it.

Je reist naar Turijn om heel wat redenen. Het is op zich al een prachtige stad met rijke musea, maar het Egyptische Museum van Turijn is niet zo bekend bij het grote publiek. Toch is dit na het museum van Caïro het grootste museum met schatten uit het Oude-Egypte ter wereld. Je bewondert er volledige graven, prachtige beelden en een van de rijkste collecties met papyrussen. Het museum ontstond in 1824 en werd deels samengesteld uit de koninklijke collectie van de vorsten van Savoie. Bij hen werd de Egyptomanie een beetje aangewakkerd na de campagne van Napoleon naar het land van de Nijl. Het museum werd dus vijf jaar lang gerenoveerd en is nu, vanaf 1 april, weer toegankelijk: nog een reden om naar Noord-Italie te reizen. (PSW). Info: museoegizio.it.