Het Movember-initiatief heeft zijn naam uiteraard te danken aan de samentrekking van moustache en november en werd in 2004 opgericht om de bewustmaking rond prostaatkanker wat op te krikken. Prostaatkanker verdient die aandacht; jaarlijks krijgen 8810 mannen in België te horen krijgen dat ze aan prostaatkanker lijden. Het is intussen de meest voorkomende kanker bij mannen.

Movember spoort mannen aan hun bovenlip te laten begroeien. De snor betekent in November voor prostaatkanker immers wat het roze lintje betekent voor borstkanker: het sensibiliseren van de gemeenschap, aanzetten tot communicatie en taboes verbreken, maar vooral zorgen dat mannen zich regelmatig laten onderzoeken om zo een potentieel gevaarlijke kanker in een vroeg stadium te ontdekken.

Daarnaast kunnen mannen via hun snor geld inzamelen en zo onderzoek naar prostaatkanker te financieren. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de website van Movember. Zo engageren ze zich om op 1 november de maand beginnen met een gladgeschoren gelaat. Gedurende de volledige maand Movember moet elke 'Mo Bro' zijn snor laten groeien, rekening houdend met de volgende regels:

1. De snor mag niet met de bakkebaarden samengroeien - dat is een baard

2. Er mogen geen haartjes onder aan de kin groeien - dat is een sik

3. Een klein beetje haar onder de onderlip is wel toegestaan.

Vorig jaar namen meer dan 850.000 mensen wereldwijd deel aan Movember. Ze zamelden in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, de VS, Canada, Nieuw-Zeeland, Spanje, Zuid-Afrika, Finland, Nederland, Tsjechië, Noorwegen, Denemarken, België en thuisland Australië meer dan 94 miljoen euro in, wat van Movember meteen 's werelds grootste geldinzamelaar maakt op vlak van prostaatkankeronderzoek. (KS)

Op 1 november wordt er een grootscheepse Shave Off gehouden in de WASBAR te Gent, waar professionele barbiers de gezichten van bereidwillige Mo' Bros zullen gladscheren. Iedereen vanaf 19h welkom in de Nederkouter 109. Wie op de hoogte wil blijven van alle acties en de stand van zake surft naar be.movember.com

Het Movember-initiatief heeft zijn naam uiteraard te danken aan de samentrekking van moustache en november en werd in 2004 opgericht om de bewustmaking rond prostaatkanker wat op te krikken. Prostaatkanker verdient die aandacht; jaarlijks krijgen 8810 mannen in België te horen krijgen dat ze aan prostaatkanker lijden. Het is intussen de meest voorkomende kanker bij mannen. Movember spoort mannen aan hun bovenlip te laten begroeien. De snor betekent in November voor prostaatkanker immers wat het roze lintje betekent voor borstkanker: het sensibiliseren van de gemeenschap, aanzetten tot communicatie en taboes verbreken, maar vooral zorgen dat mannen zich regelmatig laten onderzoeken om zo een potentieel gevaarlijke kanker in een vroeg stadium te ontdekken. Daarnaast kunnen mannen via hun snor geld inzamelen en zo onderzoek naar prostaatkanker te financieren. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de website van Movember. Zo engageren ze zich om op 1 november de maand beginnen met een gladgeschoren gelaat. Gedurende de volledige maand Movember moet elke 'Mo Bro' zijn snor laten groeien, rekening houdend met de volgende regels: 1. De snor mag niet met de bakkebaarden samengroeien - dat is een baard 2. Er mogen geen haartjes onder aan de kin groeien - dat is een sik 3. Een klein beetje haar onder de onderlip is wel toegestaan. Vorig jaar namen meer dan 850.000 mensen wereldwijd deel aan Movember. Ze zamelden in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, de VS, Canada, Nieuw-Zeeland, Spanje, Zuid-Afrika, Finland, Nederland, Tsjechië, Noorwegen, Denemarken, België en thuisland Australië meer dan 94 miljoen euro in, wat van Movember meteen 's werelds grootste geldinzamelaar maakt op vlak van prostaatkankeronderzoek. (KS)