Mooie vrouwen die opslag willen vragen aan hun bazin, moeten opletten wanneer die op haar vruchtbaarst is. Vrouwen die zich bevinden in de vruchtbare periode van hun cyclus zijn competitiever met aantrekkelijke geslachtsgenoten, schrijft de Britse krant The Independent on Sunday.

De studie werd uitgevoerd aan het Amerikaanse Wellesley College. De psychologen vroegen aan de vrouwelijke testpersonen om in een economisch spel een aanbod te doen aan een geslachtsgenote en de aantrekkelijkheid van die persoon te evalueren. Uit de resultaten bleek dat diegenen die in de vruchtbare periode van de maand zaten, een kleiner aanbod deden aan knappe vrouwen.

Het fenomeen gaat volgens de onderzoekers terug tot de oertijd, waarbij vrouwen voor zichzelf moesten zorgen en andere vrouwen middelen ontzegden in de strijd voor een man. "Vruchtbare vrouwen die minder middelen geven aan aantrekkelijke concurrentes, kunnen zichzelf aanlokkelijker maken", zegt professor Margery Lucas aan The Independent on Sunday.

"Vrouwen vandaag moeten beseffen dat bijvoorbeeld bij salarisonderhandelingen de menstruatiecyclus en de aantrekkelijkheid van de gesprekspartner een complexe en mogelijk kostelijke rol kunnen spelen." (Belga/RDM)

Mooie vrouwen die opslag willen vragen aan hun bazin, moeten opletten wanneer die op haar vruchtbaarst is. Vrouwen die zich bevinden in de vruchtbare periode van hun cyclus zijn competitiever met aantrekkelijke geslachtsgenoten, schrijft de Britse krant The Independent on Sunday.De studie werd uitgevoerd aan het Amerikaanse Wellesley College. De psychologen vroegen aan de vrouwelijke testpersonen om in een economisch spel een aanbod te doen aan een geslachtsgenote en de aantrekkelijkheid van die persoon te evalueren. Uit de resultaten bleek dat diegenen die in de vruchtbare periode van de maand zaten, een kleiner aanbod deden aan knappe vrouwen. Het fenomeen gaat volgens de onderzoekers terug tot de oertijd, waarbij vrouwen voor zichzelf moesten zorgen en andere vrouwen middelen ontzegden in de strijd voor een man. "Vruchtbare vrouwen die minder middelen geven aan aantrekkelijke concurrentes, kunnen zichzelf aanlokkelijker maken", zegt professor Margery Lucas aan The Independent on Sunday. "Vrouwen vandaag moeten beseffen dat bijvoorbeeld bij salarisonderhandelingen de menstruatiecyclus en de aantrekkelijkheid van de gesprekspartner een complexe en mogelijk kostelijke rol kunnen spelen." (Belga/RDM)