Welke invloed hebben modellen op de mode en de zeitgeist? Die vraag probeert het Metropolitan Museum of Art in New York vanaf morgen te beantwoorden. Te zien zijn onder meer mode- en reclamefoto's van grote namen sinds de jaren veertig - van Twiggy over Brooke Shields tot Heidi Klum en Gisele Bundchen- en meer dan zeventig pronkstukken van 's wereld bekendste modeontwerpers.

Hoewel de tentoonstelling The Model as Muse dus pas op 6 mei opent, had maandagavond al het openingsgala plaats. De absolute A-list uit Hollywood en de modewereld was uitgerukt naar de upper east side van Manhattan om het evenement bij te wonen. De gastheren-en vrouwen waren dan ook Kate Moss, Anna Wintour, Justin Timberlake en Mark Jacobs.

Wim Denolf/Ann Heylens.

The Model as Muse: Embodying Fashion, in het Metropolitan Museum of Art, New York.

Welke invloed hebben modellen op de mode en de zeitgeist? Die vraag probeert het Metropolitan Museum of Art in New York vanaf morgen te beantwoorden. Te zien zijn onder meer mode- en reclamefoto's van grote namen sinds de jaren veertig - van Twiggy over Brooke Shields tot Heidi Klum en Gisele Bundchen- en meer dan zeventig pronkstukken van 's wereld bekendste modeontwerpers.Hoewel de tentoonstelling The Model as Muse dus pas op 6 mei opent, had maandagavond al het openingsgala plaats. De absolute A-list uit Hollywood en de modewereld was uitgerukt naar de upper east side van Manhattan om het evenement bij te wonen. De gastheren-en vrouwen waren dan ook Kate Moss, Anna Wintour, Justin Timberlake en Mark Jacobs. Wim Denolf/Ann Heylens. The Model as Muse: Embodying Fashion, in het Metropolitan Museum of Art, New York.