Iedereen herinnert zich ongetwijfeld de hartverscheurende beelden van de ingestorte fabrieken die in 2013 het leven van meer dan 1240 arbeiders eisten. De kledingsector heeft al enkele stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat zich dit niet meer zal herhalen, maar er kan altijd meer gedaan worden.

De Alliance, waarin onder meer ook de Amerikaanse ketens Gap en Target zitten, heeft zopas plannen bekendgemaakt om leningen aan te bieden aan de vele fabrieken die aanpassingen willen doorvoeren. Ze willen banken aanmoedigen en ondersteunen om de kledingfabrikanten kredieten te verlenen zodat zij de nodige aanpassingen kunnen doorvoeren om hun arbeiders veilig te werk te stellen.

Deze alliantie voert ook doorgedreven inspecties uit, ze willen tegen juli 2017 alle fabrieken in Bangladesh gecontroleerd hebben. Tot op de dag van vandaag hebben ze al 19 fabrieken beoordeeld als 'onmiddellijk risico'. Vijf ervan hebben meteen de deuren moeten sleuten, twaalf werden gedeeltelijk gesloten en twee fabrieken draaien verder onder voorwarden. (AB/ via WWD)

Iedereen herinnert zich ongetwijfeld de hartverscheurende beelden van de ingestorte fabrieken die in 2013 het leven van meer dan 1240 arbeiders eisten. De kledingsector heeft al enkele stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat zich dit niet meer zal herhalen, maar er kan altijd meer gedaan worden.De Alliance, waarin onder meer ook de Amerikaanse ketens Gap en Target zitten, heeft zopas plannen bekendgemaakt om leningen aan te bieden aan de vele fabrieken die aanpassingen willen doorvoeren. Ze willen banken aanmoedigen en ondersteunen om de kledingfabrikanten kredieten te verlenen zodat zij de nodige aanpassingen kunnen doorvoeren om hun arbeiders veilig te werk te stellen. Deze alliantie voert ook doorgedreven inspecties uit, ze willen tegen juli 2017 alle fabrieken in Bangladesh gecontroleerd hebben. Tot op de dag van vandaag hebben ze al 19 fabrieken beoordeeld als 'onmiddellijk risico'. Vijf ervan hebben meteen de deuren moeten sleuten, twaalf werden gedeeltelijk gesloten en twee fabrieken draaien verder onder voorwarden. (AB/ via WWD)