Elk jaar organiseert het Metropolitan Museum of Art, kortweg het Met, in New York een prestigieus gala naar aanleiding van hun jaarlijkse modetentoonstelling. Op 6 mei is het weer zover, dan vindt de belangrijkste avond van het jaar in de modewereld plaats en dossen alle sterren zich uit in de mooiste galajurken.

Het Met gala wordt al georganiseerd sinds 1948 ter ere van de opening van de modeafdeling 'Costume Institute' van het museum. Vogue's hoofdredactrice Anna Wintour stelt elke keer de gastenlijst samen.

Ontwerper John Galliano heeft alvast laten weten dat hij de rode loper van het Met dit jaar niet zal betreden. Na al de commotie rond zijn persoon de afgelopen tijd vond hij het gepaster om niet te komen. Zijn ontwerpen zullen echter wel aanwezig zijn op de bijhorende tentoonstelling 'Punk: Chaos To Couture'. "Galliano neemt één trede per keer", vertelt zijn persverantwoordelijke aan The New York Post. "En dit is een gigantische mother f***ing trap".

Kim Kardashian, die vorig jaar nog verbannen werd van het gala door Anna Wintour, zal dit jaar wel haar entree maken, weliswaar aan de arm van Kanye West.

Punkthema

De tentoonstelling en het gala zelf draaien dit jaar rond het thema punk. Katy Perry laat alvast weten dat ze haar outfit aan het thema zal aanpassen en webwinkel Moda Operandi lanceert voor de gelegenheid een exclusieve punkcollectie.

Tommy Hilfiger speelt dan weer gastheer voor een tafel vol celebs met onder meer Zooey Deschanel, Nicki Minaj en Debby Harry. Zij zullen van kop teen gehuld zijn in Tommy Hilfiger. Beyoncé mag zich dit jaar de erevoorzitter noemen. Daarmee staat ze naast namen als Anna Wintour, Rooney Mara, Lauren Santo Domingo en Riccardo Tisci.

Dezelfde jurk als Gwyneth

Op de site van webwinkel Moda Operandi, die trouwens ook de hoofdsponsor is van het event, kan je na het gala je favoriete rode loperjurken bestellen. De webshop werkt samen met ontwerpers zoals Balmain, Nina Ricci en Rodarte en zal ongeveer tien outfits aanbieden. In minder dan 24 uur kan je je in dezelfde designerjurk hullen als je favoriete ster.

Die andere designerwebshop Net-a-Porter organiseert dan weer de pre-party op zaterdagavond in de exclusieve club Omar's. Belangrijke mensen uit de mode-industrie zoals model Hilary Rhoda,Christopher Kane, Olivier Theyskens en Patrick Demarchelier zullen aanwezig zijn.

Op de website van Vogue.com geven Hilary Rhoda en Vogue journalist William Norwich die avond live commentaar. Ook de websites van Moda Operandi, Samsung en het Met Museum zenden de gebeurtenissen op het gala live uit vanaf 19u. (AV)

Elk jaar organiseert het Metropolitan Museum of Art, kortweg het Met, in New York een prestigieus gala naar aanleiding van hun jaarlijkse modetentoonstelling. Op 6 mei is het weer zover, dan vindt de belangrijkste avond van het jaar in de modewereld plaats en dossen alle sterren zich uit in de mooiste galajurken. Het Met gala wordt al georganiseerd sinds 1948 ter ere van de opening van de modeafdeling 'Costume Institute' van het museum. Vogue's hoofdredactrice Anna Wintour stelt elke keer de gastenlijst samen. Ontwerper John Galliano heeft alvast laten weten dat hij de rode loper van het Met dit jaar niet zal betreden. Na al de commotie rond zijn persoon de afgelopen tijd vond hij het gepaster om niet te komen. Zijn ontwerpen zullen echter wel aanwezig zijn op de bijhorende tentoonstelling 'Punk: Chaos To Couture'. "Galliano neemt één trede per keer", vertelt zijn persverantwoordelijke aan The New York Post. "En dit is een gigantische mother f***ing trap". Kim Kardashian, die vorig jaar nog verbannen werd van het gala door Anna Wintour, zal dit jaar wel haar entree maken, weliswaar aan de arm van Kanye West. PunkthemaDe tentoonstelling en het gala zelf draaien dit jaar rond het thema punk. Katy Perry laat alvast weten dat ze haar outfit aan het thema zal aanpassen en webwinkel Moda Operandi lanceert voor de gelegenheid een exclusieve punkcollectie. Tommy Hilfiger speelt dan weer gastheer voor een tafel vol celebs met onder meer Zooey Deschanel, Nicki Minaj en Debby Harry. Zij zullen van kop teen gehuld zijn in Tommy Hilfiger. Beyoncé mag zich dit jaar de erevoorzitter noemen. Daarmee staat ze naast namen als Anna Wintour, Rooney Mara, Lauren Santo Domingo en Riccardo Tisci.Dezelfde jurk als Gwyneth Op de site van webwinkel Moda Operandi, die trouwens ook de hoofdsponsor is van het event, kan je na het gala je favoriete rode loperjurken bestellen. De webshop werkt samen met ontwerpers zoals Balmain, Nina Ricci en Rodarte en zal ongeveer tien outfits aanbieden. In minder dan 24 uur kan je je in dezelfde designerjurk hullen als je favoriete ster. Die andere designerwebshop Net-a-Porter organiseert dan weer de pre-party op zaterdagavond in de exclusieve club Omar's. Belangrijke mensen uit de mode-industrie zoals model Hilary Rhoda,Christopher Kane, Olivier Theyskens en Patrick Demarchelier zullen aanwezig zijn.Op de website van Vogue.com geven Hilary Rhoda en Vogue journalist William Norwich die avond live commentaar. Ook de websites van Moda Operandi, Samsung en het Met Museum zenden de gebeurtenissen op het gala live uit vanaf 19u. (AV)