Wie heeft er ooit beslist dat meisjes alleen met - bij voorkeur roze - poppen mogen spelen terwijl jongens zich bezig moeten houden met piratenboten? Het is namelijk een nogal absurde regel, zeker omdat de meeste kinderen zich even goed vermaken met lege plastieken flessen. Dat heeft Amazon nu ook ingezien.

Door de onderverdeling tussen jongens- en meisjesspeelgoed te verwijderen, biedt Amazon een frisse tegenwind voor een genderfenomeen dat de laatste jaren steeds vaker voorkomt (of waar we ons alleszins steeds vaker aan ergeren).

Zal het verwijderen van Amazons zoekfilter meteen een einde maken aan gendergericht speelgoed? Vermoedelijk niet. Daarvoor is het allemaal veel te diep in onze cultuur ingebakken. Zelfs op Amazon, want je kan wél nog steeds 'toys for boys' of 'toys for girls' ingeven in de zoekfunctie. De eersten krijgen een erg coole dinosauruszaklamp en een schetenkussen, de meisjes moeten het doen met een oogverblindend roze pagina. (Het eerste niet-roze dat je tegenkomt, is een kuisset. Nou ja.)

En tóch zijn wij enthousiast. Want als een grote webshop als Amazon al dergelijke maatregelen neemt, is dat op zijn minst een mooie (symbolische) stap voorwaarts te noemen. Goed nieuws voor dit verontwaardigde meisje dus:

(EK)

Wie heeft er ooit beslist dat meisjes alleen met - bij voorkeur roze - poppen mogen spelen terwijl jongens zich bezig moeten houden met piratenboten? Het is namelijk een nogal absurde regel, zeker omdat de meeste kinderen zich even goed vermaken met lege plastieken flessen. Dat heeft Amazon nu ook ingezien.Door de onderverdeling tussen jongens- en meisjesspeelgoed te verwijderen, biedt Amazon een frisse tegenwind voor een genderfenomeen dat de laatste jaren steeds vaker voorkomt (of waar we ons alleszins steeds vaker aan ergeren).Zal het verwijderen van Amazons zoekfilter meteen een einde maken aan gendergericht speelgoed? Vermoedelijk niet. Daarvoor is het allemaal veel te diep in onze cultuur ingebakken. Zelfs op Amazon, want je kan wél nog steeds 'toys for boys' of 'toys for girls' ingeven in de zoekfunctie. De eersten krijgen een erg coole dinosauruszaklamp en een schetenkussen, de meisjes moeten het doen met een oogverblindend roze pagina. (Het eerste niet-roze dat je tegenkomt, is een kuisset. Nou ja.)En tóch zijn wij enthousiast. Want als een grote webshop als Amazon al dergelijke maatregelen neemt, is dat op zijn minst een mooie (symbolische) stap voorwaarts te noemen. Goed nieuws voor dit verontwaardigde meisje dus:(EK)