Als u tijdens de kerst- of soldenperiode een daguitstap naar de Vlaamse hoofdstad waagde heeft u het zelf ook kunnen vaststellen: het was uitzonderlijk druk op de Antwerpse Meir. Met zijn 290.000 passanten per week klopt de Antwerpse Meir voor het eerst de Brusselse Nieuwstraat die het met 230.000 bezoekers per week moet stellen. Bij de vorige telling moest de Meir, toen met 180.000 bezoekersper week, de Nieuwsstraat nog laten voorgaan.

Het onderzoeksbureau voor winkelvastgoed Fastigon telt om de twee jaar het aantal bezoekers in de belangrijkste Belgische winkelcentra. De passantenstroom is niet alleen belangrijk voor het omzetpotentieel van de winkelier, maar ook voor de eigenaar wegens de impact op huur en vastgoedwaarde.

De Antwerpse Meir was in 2012 de absolute koploper met 290.000 passanten per week, voor de Brusselse Nieuwstraat (230.000) en de Luikse Vinâve d'Ile (200.000).

De telresultaten variëren soms door plaatselijke omstandigheden, zoals werkzaamheden, nieuwe projecten of city marketing, of andere beïnvloedende factoren zoals het weer of lokale feesten. Benieuwd of men nu het bordspel Monopoly -waar de Nieuwstraat meer waard is dan de Meir- ook zullen aanpassen. (Belga/KS)

Als u tijdens de kerst- of soldenperiode een daguitstap naar de Vlaamse hoofdstad waagde heeft u het zelf ook kunnen vaststellen: het was uitzonderlijk druk op de Antwerpse Meir. Met zijn 290.000 passanten per week klopt de Antwerpse Meir voor het eerst de Brusselse Nieuwstraat die het met 230.000 bezoekers per week moet stellen. Bij de vorige telling moest de Meir, toen met 180.000 bezoekersper week, de Nieuwsstraat nog laten voorgaan. Het onderzoeksbureau voor winkelvastgoed Fastigon telt om de twee jaar het aantal bezoekers in de belangrijkste Belgische winkelcentra. De passantenstroom is niet alleen belangrijk voor het omzetpotentieel van de winkelier, maar ook voor de eigenaar wegens de impact op huur en vastgoedwaarde. De Antwerpse Meir was in 2012 de absolute koploper met 290.000 passanten per week, voor de Brusselse Nieuwstraat (230.000) en de Luikse Vinâve d'Ile (200.000). De telresultaten variëren soms door plaatselijke omstandigheden, zoals werkzaamheden, nieuwe projecten of city marketing, of andere beïnvloedende factoren zoals het weer of lokale feesten. Benieuwd of men nu het bordspel Monopoly -waar de Nieuwstraat meer waard is dan de Meir- ook zullen aanpassen. (Belga/KS)