Een schilderij van Charles Le Brun uit de 17e eeuw is teruggevonden in de hotelkamer van Coco Chanel in het Ritz in Parijs. Door de renovatiewerken in het gebouw is het meesterwerk van de kunstenaar ontdekt. Dat schrijft de Telegraph.

Het 17e eeuws schilderij zou, zonder dat iemand er ooit weet van had, in de hotelkamer van Coco Chanel gehangen hebben. Er is geen verklaring terug te vinden in de archieven over hoe het schilderij van Le Brun ooit in het hotel in Parijs is terechtgekomen.

Het meesterwerk werd ook toevallig ontdekt in de suite van Coco Chanel tijdens de tweejarige renovatie van het hotelgebouw. De man die het schilderij meteen naar waarde kon schatten was Olivier Lefeuvre, een schilderij-specialist van veilinghuis Christie's. "Ik wist meteen dat het om een schilderij van Le Brun ging. Het was in bijzonder goede staat", zei Lefevre aan de pers.

Op het schilderij, waarvan de echtheid niet in twijfel wordt getrokken, is de moord op prinses Polyxena van Troje afgebeeld, nadat ze werd beschuldigd van de moord op Achilles. Het veilinghuis Christie's heeft besloten om het schilderij de titel 'The opoffering van Polyxena' te geven.

De suite van Coco Chanel

Modeontwerpster Coco Chanel verbleef maar liefst 37 jaar in een suite van het Ritz hotel, zeg dus maar woonde, en de suite heeft intussen haar naam gekregen. Ze richtte de suite in met haar eigen meubelen en kreeg een privélift om een makkelijke verbinding te maken naar haar atelier.

Veiling

Het schilderij van Le Brun zal geveild worden in Parijs door Christie's. De opbrengst, die geschat wordt op meer dan 500.000 dollar, gaat naar de stichting van Mohamed Al Fayed, de eigenaar van het Ritz hotel, voor zijn overleden zoon Dodi. (LVR)

Een schilderij van Charles Le Brun uit de 17e eeuw is teruggevonden in de hotelkamer van Coco Chanel in het Ritz in Parijs. Door de renovatiewerken in het gebouw is het meesterwerk van de kunstenaar ontdekt. Dat schrijft de Telegraph. Het 17e eeuws schilderij zou, zonder dat iemand er ooit weet van had, in de hotelkamer van Coco Chanel gehangen hebben. Er is geen verklaring terug te vinden in de archieven over hoe het schilderij van Le Brun ooit in het hotel in Parijs is terechtgekomen. Het meesterwerk werd ook toevallig ontdekt in de suite van Coco Chanel tijdens de tweejarige renovatie van het hotelgebouw. De man die het schilderij meteen naar waarde kon schatten was Olivier Lefeuvre, een schilderij-specialist van veilinghuis Christie's. "Ik wist meteen dat het om een schilderij van Le Brun ging. Het was in bijzonder goede staat", zei Lefevre aan de pers. Op het schilderij, waarvan de echtheid niet in twijfel wordt getrokken, is de moord op prinses Polyxena van Troje afgebeeld, nadat ze werd beschuldigd van de moord op Achilles. Het veilinghuis Christie's heeft besloten om het schilderij de titel 'The opoffering van Polyxena' te geven. De suite van Coco Chanel Modeontwerpster Coco Chanel verbleef maar liefst 37 jaar in een suite van het Ritz hotel, zeg dus maar woonde, en de suite heeft intussen haar naam gekregen. Ze richtte de suite in met haar eigen meubelen en kreeg een privélift om een makkelijke verbinding te maken naar haar atelier. Veiling Het schilderij van Le Brun zal geveild worden in Parijs door Christie's. De opbrengst, die geschat wordt op meer dan 500.000 dollar, gaat naar de stichting van Mohamed Al Fayed, de eigenaar van het Ritz hotel, voor zijn overleden zoon Dodi. (LVR)