Marie Claire South Africa pakte onlangs uit met een cover waarop een duidelijk gephotoshopte Kate Middleton in Zuid-Afrikaanse designerkleding pronkte. De redactie van Marie Claire geeft nu uitleg over de omstreden cover op hun website.
Er werd volop over getwitterd, geblogd en ge-editorsnote, maar de enige die in deze discussie de mond hield was Marie Claire South Africa zélf. Tot nu dan. In een bericht op hun website maakt de redactie bekend waarom ze net voor dat soort cover hebben gekozen.

"Wij bij Marie Claire weten heel goed hoe we mensen kunnen laten nadenken. Onze nieuwste cover - een fan art tribute aan Kate Middleton - wordt 'slechte photoshop' genoemd en men zegt dat we het faken omdat we het nooit zullen kunnen waarmaken om Kate zelf te laten poseren. Geen van bovenstaande is de waarheid. Het model in kwestie was simpelweg een invaller die kleding van Zuid-Afrikaanse ontwerpers droeg, het gezicht was een illustratie van Middleton", verklaarde men de ietwat vreemde compositie van de voorpagina.

Aspasia Karras van Marie Claire voegt eraan toe dat ze de klassieke magazinecovers van de jaren veertig, vijftig en zestig weer wilde doen herleven, covers waarop tekeningen een soort hommage brachten aan bepaalde iconen van die tijd. "Er is op dit moment geen vrouw zo iconisch als Kate Middleton en we wilden haar eren door een reeks tekeningen. Noem het misschien wishful thinking, maar we hoopten ook een soort impact te bereiken door haar te laten opdraven in kleding van Zuid-Afrikaanse designers", aldus Karras.

"In Engeland heeft ze een enorme invloed op de kledingverkoop en we wilden een beetje van die typische Middletonmagie gebruiken om onze eigen designers een boost te geven", legt ze uit. "Bovenal was het echter een leuke fantasie, een creatieve uitdaging waarin we hebben gespeeld met perspectief."

De buitenlandse media reageren nog steeds verongelijkt. Een tekening van iemand is natuurlijk iets helemaal anders dan iemands exacte beeltenis benaderen met het gebruik van Photoshop. Bovendien heeft Middleton al enkele malen duidelijk gemaakt dat ze geen interesse heeft in poseren voor magazines, haar dan laten opdraven door een levensechte "hommage" waardoor het even lijkt alsof ze dat tòch deed is niet bepaald respectvol te noemen, is men bij onder meer Huffington Post van mening. (KS)

Marie Claire South Africa pakte onlangs uit met een cover waarop een duidelijk gephotoshopte Kate Middleton in Zuid-Afrikaanse designerkleding pronkte. De redactie van Marie Claire geeft nu uitleg over de omstreden cover op hun website. Er werd volop over getwitterd, geblogd en ge-editorsnote, maar de enige die in deze discussie de mond hield was Marie Claire South Africa zélf. Tot nu dan. In een bericht op hun website maakt de redactie bekend waarom ze net voor dat soort cover hebben gekozen. "Wij bij Marie Claire weten heel goed hoe we mensen kunnen laten nadenken. Onze nieuwste cover - een fan art tribute aan Kate Middleton - wordt 'slechte photoshop' genoemd en men zegt dat we het faken omdat we het nooit zullen kunnen waarmaken om Kate zelf te laten poseren. Geen van bovenstaande is de waarheid. Het model in kwestie was simpelweg een invaller die kleding van Zuid-Afrikaanse ontwerpers droeg, het gezicht was een illustratie van Middleton", verklaarde men de ietwat vreemde compositie van de voorpagina. Aspasia Karras van Marie Claire voegt eraan toe dat ze de klassieke magazinecovers van de jaren veertig, vijftig en zestig weer wilde doen herleven, covers waarop tekeningen een soort hommage brachten aan bepaalde iconen van die tijd. "Er is op dit moment geen vrouw zo iconisch als Kate Middleton en we wilden haar eren door een reeks tekeningen. Noem het misschien wishful thinking, maar we hoopten ook een soort impact te bereiken door haar te laten opdraven in kleding van Zuid-Afrikaanse designers", aldus Karras. "In Engeland heeft ze een enorme invloed op de kledingverkoop en we wilden een beetje van die typische Middletonmagie gebruiken om onze eigen designers een boost te geven", legt ze uit. "Bovenal was het echter een leuke fantasie, een creatieve uitdaging waarin we hebben gespeeld met perspectief." De buitenlandse media reageren nog steeds verongelijkt. Een tekening van iemand is natuurlijk iets helemaal anders dan iemands exacte beeltenis benaderen met het gebruik van Photoshop. Bovendien heeft Middleton al enkele malen duidelijk gemaakt dat ze geen interesse heeft in poseren voor magazines, haar dan laten opdraven door een levensechte "hommage" waardoor het even lijkt alsof ze dat tòch deed is niet bepaald respectvol te noemen, is men bij onder meer Huffington Post van mening. (KS)